Debreceni és Hajdúböszörményi győzelmek a Sport XXI. Kelet-Magyarországi Régió őszi mezei versenyén

Jó időben,egy szép őszi napon, november 8-án, vasárnap a Debreceni Nagyerdőben rendezett Sport XXI. mezei versenyen. A Debreceni Polgárőr Egyesület munkatársai lázméréssel ellenőrizték a versenyre érkező edzőket, kísérőket, gyerekeket, illetve folyamatosan ellenőrizték a maszk viselését.

A versenyközpont és pálya a Nagyerdőben, a szokásos mezei terepen, a 48. Rajkai Emlékversennyel együtt került lebonyolításra, mely jó ötlet volt ismét, hisz a gyerekek láthatták a felnőttek versenyeit. Példának okáért Lendvai András, kitűnő akadályfutót, valamint Ménes Anitát, a 2020. év maratoni OB ezüstérmesét, valamint K Szabó Gabriella junior magyar bajnokot, az ide mezei felnőtt OB második helyezett versenyzők nagyszerű futásait is. A verseny az emlékverseny jóvoltából színvonalas körülmények között került megrendezésre. A verseny technikai hátterét a Debreceni Sportcentrum képviseletében K. Szabó Gábor edzőkolléga műszaki vezető segítette.

A külső körülmények is jók voltak a gyerekeknek, hisz a versenypálya homokos, dombos, erdei utak jelentettek kihívást a keleti régió gyerek atlétáinak. A versenyszámok befejezésével azonnal eredményt hirdetünk és a csapatok gyorsan haza tudtak utazni. A csapatversenynél U11-ben a Hajdúböszörményi Tekergők SE az, U13-ban a DSC-SI szerezte meg a győzelmet. Egyéniben bajnoki címet értek el az  U13 leányoknál, Balogh Sára, fiuknál Fekete Zétény versenyzői míg a, U11 korcsoportban leányoknál Daku Regina, fiuknál Fekete Zalán, akik valamennyien a DSC-SI versenyzői.

Jutott külön érem és kupa az egyéni 1-3 helyezettek is, bajnokok kupát is kaptak, melyet a 48. Rajkai Emlékverseny szervező bizottsága ajánlott, fel díjakat K Szabó Gabriella versenyző adta át, ő is e programban bontakoztatta ki tehetségét. Célba érkezéskor alma, meleg tea és csokoládé várta a gyerekeket. A versenyt a Hajdú-Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület és a Bihari Atlétabírók versenybírói bonyolították le, amit ezúton is köszönünk.

Gratulálunk a résztvevő szakosztályoknak, iskoláknak, versenyzőknek, edzőiknek, testnevelőknek az elért eredményekhez.

Felmerül a kérdés: Folytatjuk-e, hiszen szerdától a kialakult vírushelyzet miatt kérdésessé vált a Debrecenben, decemberben megrendezendő terematlétikai verseny.

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.