A dobók nem állnak le

A kép illusztráció: nem a mostani versenyen, hanem 2019. november 11-én készült
Miközben a fiatalok szórták az egyéni csúcsokat, a felnőttek nehézkalapáccsal remekeltek

Miközben atlétikában alapesetben ilyenkor javában zajlana az utcai és mezei futószezon, no meg mellette dübörögne az egész sportvilág, és csak nagyon kevesen figyelnének fel rá, hogy a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia megrendezte az úgymond téli versenysorozata harmadik fordulóját, most majdhogynem vezető hírré lép elő, hogy volt egy ilyen viadal. Merthogy volt. Koronavírus-járvány közepette, nagyon rossz időjárási körülmények között – nemcsak a hőmérséklet esett vissza hirtelen vagy tíz fokot, hanem nagyon erős szél is érkezett, ami tovább csökkentette a hőérzetet –, de a dobók dacoltak mindennel, sőt kifejezetten jól helytálltak.

Sőt többen egyéni csúcsot értek el, vagyis a pályafutásuk legjobb teljesítményét nyújtották.

A fiataloknál Doma Benedek és Katavics Balázs ismét a junior világbajnoki szint felett teljesített, Viszkeleti Vencel idén első alkalommal jutott túl az ifjúsági Európa-bajnokság 68 méteres szintjén, húga, Villő pedig 65 méteren felüli dobással újra az U18-as hazai és az U16-os világranglista élére állt.

Az idősebbek a nehézkalapáccsal voltak eredményesebbek, ami a felkészülés ezen szakaszában borítékolható volt. Halász Bence életében első alalommal került 31 méter fölé a 14 és fél kilogrammos szerrel, ez eddig Magyarországon csak három embernek sikerült (Annus Adrián 31.57, Pars Krisztián 31.30, Németh Zsolt 31.03). Gyurátz Réka 30.68-as dobása élete második legjobbja.

A következő ilyen verseny időpontja viszont még bizonytalan. Most úgy tervezik, április végén lesz.

(A cikkhez csatolt kép illusztráció: nem a mostani versenyen, hanem 2019. november 11-én készült)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.