Duplantis és Rojas az Év Atlétái

A World Athletics - ahogyan arról korábban hírt adtunk - online tartotta meg Díjátadó Gáláját. Az élőben közvetített eseményen megnevezték a 2020. évben legjobbnak ítélt férfi, és női atlétát is. Két világcsúcstartót, a svédek kiváló rúdugróját Armand "Mondo" Duplantis-t, valamint a venezuelai hármasugrót, Yulimar Rojas-t választották meg az Év Atlétája-díjra.

Előbbi februárban, két egymás követő hétvégén is megdöntötte a szám világcsúcsát, csupán pár héttel a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások előtt. Az újrainduló szabadtéri versenyszezon végén pedig minden idők legnagyobb szabadtéri ugrását is végrehajtotta, amikor Rómában 6.15 métert teljesített. A még csak 21 éves Duplantis a díj eddigi legfiatalabb nyertese.

Az Év Női Atlétája-díjat elnyerő Rojas rögtön az első versenyén fedett pályás kontinenscsúcsot ért el a franciaországi Metzben, 15.03-as eredményével. A következő versenyén, a World Athletics Indoor Tour madridi állomásán 15.43 méteres ugrásával 7 centimétert javított a fedett pályás világcsúcson. Mindkét szabadtéri versenyén győzni tudott, a spanyolországi versenyén pedig 14.71 méteres a világranglista-vezető eredményt ért el.

A gála során további hat díj került átadásra. A Covid Inspiráció-díjat az Ultimate Garden Clash, Renaud Lavillenie innovatív ötlete nyerte. A Tagszövetségi-díjat a Lengyel Atlétikai Szövetség, az Elnöki-díjat Tommie Smith, Peter Norman, és John Carlos, az 1968-as mexikóvárosi olimpia dobogósai kapták meg. Az Edzői-díjat Helena és Greg Duplantis nyerték el. Az Atléták Közösségi díját a Sportolói Bizottság idén az atlétikai kluboknak ítélte oda. Az Év Fotója-díjat Michael Steele felvétele nyerte el, amelyet egy kenyai mezei futó versenyen készített.

worldathletics.org nyomán

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.