Edzők Napja - 2020. 09. 25.

Idén is szeptember 25-én tartják az Edzők Napját Európában, amihez Magyarország újfent csatlakozik, hogy hazánkban is minél többen megemlékezzenek azokról a szakemberekről, akik sportolóink eredménye és teljesítménye mögött állnak.

A Magyar Edzők Társasága kiemelten fontos feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet az edzők szerepének jelentőségére, akik a háttérben maradnak, munkájuk a külső szemlélőnek, szurkolónak sokszor láthatatlan – olvasható Molnár Zoltán, a MET elnökének nyilatkozata a Társaság honlapján. – A kampányunk üzenete az, hogy legalább egy évben egyszer minden sportoló szakítson időt arra, hogy megköszönje edzője munkáját.”

A Magyar Atlétikai Szövetség, csatlakozva ehhez a kezdeményezéshez, ezúton köszönti Edző Tagjait, Kiemelt Edzőit, és minden magyar edzőt az Edzők Napja alkalmából!

Köszönjük, hogy ezt a hivatást választottátok a magyar emberek egészségének és teljesítőképességének fenntartása és növelése, valamint a magyar atlétika, a magyar sport eredményességének megőrzése és gyarapítása céljából!

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma edző sem. Az edzők különböző háttérrel, más tapasztalatokkal és motivációkkal rendelkező pedagógusok, akik egy dologban mégis hasonlítanak egymáshoz: hiszik, hogy sportolóik általuk válhatnak jobbá, vagy legjobbá, illetve hatásukra válik a mozgás életformává. Napjaink egészségügyi helyzetére tekintve még fontosabbá válik a mozgás egészségfejlesztő hatása, ezzel párhuzamosan a felkészült Edzők munkája is jobban előtérbe kerül. Kívánjuk, hogy a vírushelyzet megszűnése után azok is visszatérhessenek a pályára, akiket e helyzet akadályoz hivatásuk gyakorlásában.

A MET ma 10 órától ünnepi online konferenciát tartott, amely az alábbi linken megtekinthető.

Kovács Soma

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.