Egy évvel elhalasztották a következő szabadtéri vb-t is

Sajnos, továbbra is se szeri, se száma a halasztásokról szóló híreknek – szerdára a világbajnokság új időpontja lett meg. Mármint a soron következő szabadtérié, az eredetileg 2021-re kiírt oregonié, vagyis az eggyel a 2023-as magyarországi előttié. Sportágunk világszövetsége, a World Athletics kihirdette, hogy az amerikai seregszemle átkerült 2022-re, tehát kitér az olimpia elől.

A 18. szabadtéri atlétikai világbajnokság új időpontja: 2022. július 15–24.

A határozatot természetesen intenzív egyeztetések előzték meg és az is szempont volt, hogy a vb ne ütközzön a 2022-ben esedékes fontos versenyekkel, a birminghami Nemzetközösségi Játékokkal (július 27. –augusztus 7.) és a müncheni atlétikai Európa-bajnoksággal (augusztus 11–22.). Ahogy a WA elnöke, Sebastian Coe fogalmazott: „Ez az időszak aranybánya lesz az atlétika rajongóinak.”

Az egykori világklasszis középtávfutó szerint a jövő nyár második fele az első osztályú atlétika hat hete lesz. Az atlétikai világszövetségnek ugyanis több mint 70 tagállama van benne a brit nemzetközösségben és több mint 50 delegál majd versenyzőket az Eb-re. No, meg ugye van a közös halmaz, hiszen lesznek, akik mindhárom világversenyen elindulhatnak és talán el is indulnak.

Nekik hosszú csúcsformát kell időzíteniük 2022 hetedik és nyolcadik hónapjára.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.