Ez most a kompromisszum

Sebastian Coe szerint a sport világa valószínűleg egy darabig csak zárt kapus eseményekkel térhet vissza

"Rövid távon szükségünk lehet kompromisszumokra, mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amit a közegészségügyi hatóságok mondanak" – mondta az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportálnak Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, a World Athletics elnöke, aki megemlítette, hogy a német labdarúgó-bajnokság zárt kapuk mögött már újra is indult.

A 63 éves kétszeres olimpiai bajnok brit sportvezető viszont nem hiszi, hogy bárki hosszú távú megoldásnak tekintené a zárt kapus eseményeket, mert így gyorsan elhervadna a sport. Egyelőre azonban neki sincs jobb ötlete: "Ez kompromisszum lehet, amelyet meg kell kötnünk annak érdekében, hogy a sportolók visszatérjenek a versenyzéshez, a bajnokságok befejeződjenek."

A WA nemrég jelentette be a legrangosabb sorozata, a Gyémánt Liga újratervezett idei programját, amelynek 11 versenyét augusztus közepe és október közepe között rendeznék, és már túl van két online rúdugróverseny megszervezésén. A világ atlétikája éledezik: Jakob Ingebrigtsen szerdán megdöntötte az ötkilométeres utcai norvég országos csúcsot 13:28 perccel.

A héten pedig már Magyarország területén is versenyeznek atléták: szombaton Szombathelyen!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.