Füredi Dániel 75 méteren túlra repítette a kalapácsot

Összefoglaló a Junior- és az Ifjúsági Atlétikai Magyar Liga döntőjének második napjáról

A vasárnapi program kezdetén rendezték meg az ifjúsági férfiak kalapácsvető versenyét, ahol Füredi Dániel, a Pápai AC versenyzője folyamatosan egyre nagyobbakat dobott, amíg végül az utolsó sorozatban 75.13 méteres egyéni csúcsot dobva nyerte meg a versenyt. Mögötte Csekő Miklós szintén új egyéni csúcsot állított fel 72.69 méterrel. A nap következő dobószámában, a női súlylökésben Kling Réka 15.49 méteres kiváló egyéni legjobb eredménnyel tudott győzni. Rúdugrásban Garamvölgyi Petra ezúttal győzni tudott riválisával, az MTK-s Kováts Fanni Virággal szemben. Hármasugrásban Keszthelyi Luca lett az Ifjúsági Magyar Liga győztese, 11.71 méteres eredménnyel, ami egyúttal a harmadik aranyérmet jelentette számára ezen a hétvégén. A férfiak magasugró versenyében Guth Mátyás tudott magabiztosan győzni 1.95 méteres eredményével. Gerelyhajításban a Ferencvárost képviselve lett Liga-győztes Herczeg György, aki 65.86 méterre hajította a 700 grammos szert. Szintén az FTC versenyzője a férfi hármasugrás győztese Bazsó Levente, aki 13.69 méteres egyéni csúccsal nyert. A nap utolsó, az ifjúságiak számára rendezett ügyességi számában Kövér Fanni tudott diadalmaskodni, aki a női diszkoszvetés versenyszámban rögtön az első sorozatban 49.63 méteres egyéni rekordot teljesített.

A futószámok sorát a 400 méteres gátfutások nyitották meg. A hölgyek között az UTE versenyzője Kovács Léna 1:04.24 perccel, a férfiaknál pedig az Ikarus atlétája Baranyai Kristóf győzött 54.55 másodperces, új egyéni legjobb eredményével. Női 200 méteren Nagy Vanessza Noémi hozta a papírforma szerinti győzelmet 24.87-tel, a férfiak között pedig újfent 22 másodpercen belül teljesített Nadj Levente László, ezzel elhódítva a Liga Győztese-címet. A férfi 3000 méteres síkfutók nem spóroltak az erejükkel, hiszen az első 4 helyezett egyéni csúcsot futott, közülük győztesként pedig Pálvölgyi Levente került ki, akinek ideje 8:52.04 perc lett. A hölgyeknél Varga Gréta Barbara ezúttal 10:00.75 perces idővel nyert. A 800 méteres futószámok ezúttal Muszil Ágnes és Makovinyi Attila győzelmét hozták, akik rendre 2:17.07 és 1:55.38 perces időkkel értek célba.

 

A juniorok napját is az ügyességi számok indították, ám itt női rúdugrással kezdődött a program. Hornácsik Gréta, az MTK versenyzője több kísérletet is tett a 4 méteres magasság elérésére, de most be kellett érnie egy 3.91 méteres egyéni csúccsal a Junior Liga-győzelem mellé. A női súlylökést Beregszászi Renáta nyerte 13.83 méteres egyéni csúcsot elérve. Hármasugrásban Szűcs Szabina és Áts Viktória küzdelméből ezúttal előbbi került ki győztesen, eredménye: 12.76 méter. A súlylökésben győzni tudó Doma Benedek kalapácsvetésben sem talált legyőzőre, így 71.62 méteres dobása a második aranyérmét jelentette számára a hétvégén. Magasugrásban Hodossy-Takács Sámuel aratott győzelmet, 2.12 méteres ugrásával, az ezüstérmes Török Gergely 2.10 métere bíztató új egyéni csúcs. A gerelyhajítók versenyében Járvás Máté Tamás 64.03-mal tudott diadalmaskodni, amíg a női dszkovetőknél Losonczi Blanka nyakába akasztották az aranyérmet. A napot ügyességi szempontból a férfi hármasugrók zárták, ahol a mezőtúri Rivasz Martin győzött a 4. sorozatban elért 14.37 méteres ugrásával.

400 méteres gátfutásban Kiszel Zsófia győzött 1:02.74 perces időeredményével. Második Liga-győzelmét zsebelte be ezen a hétvégén Huller Dániel, amikor a férfi 400 méteres gátfutásban 52.31 másodperces eredménnyel ért célba elsőként. Idei legjobbjával, 24.54 másodperccel a Budafoki MTE versenyzője Molnár Janka nyert 200 méteren az U20 korú hölgyek versenyében. A férfiak között négyen is 22 másodpercen belül futottak, ám közülük is kiemelkedik Pap Márk, aki 21.28 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel győzelmet aratva. Az 5000 méteres síkfutások Merényi Panna és Zsetnyai Ákos győzelmeivel zárultak. Női 800 méteren Répássy Hanna győzött 2:11.21 perccel, amíg a férfiaknál szoros befutót követően Csahóczi Csanád lett a Liga-győztes 1:55.45 perces új egyéni csúccsal. 

Kovács Soma

 

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.