Gödöllőinek szólt a legnagyobb taps Gödöllőn

Mihály Ádám szabadtéren is átjutott az öt méteren, közben Diósi-Moravcsik Angéla versenyt nyert Bécsben

Ezen a héten a GEAC szombati ugrónapja volt az utolsó itthoni verseny, amelynek keretében az atlétika négy ugrószáma közül három, a magas-, a rúd- és a távolugrás került terítékre Gödöllőn. Széles volt a paletta, több korosztály is megmérethette magát, a népes mezőnyök között a felnőtteké sem volt gyenge, bár korántsem teljes – de hát még mindig csak az idény legelején járunk.

A legnagyobb örömujjongás talán a férfi rúdugrás vége felé hangzott fel, amikor a hazaiak tavalyelőtt az ifjúsági olimpiát is megjáró reménysége, Mihály Ádám átlendült az öt méter felett, amelyet már oly sokat ostromolt. Mindeddig egyszer sikeresen: február 23-án, az idei fedettpályás országos bajnokságon, vagyis szabadtéren most először pipálta ki. Szépen, tisztán ugrotta át, és utána 5.10-en is volt biztató kísérlete a megszokott környezetben.

"Bár a technika meg eléggé kezdetleges, rövid rohamból ugrottam életem legerősebb rúdjával, tehát a forma jó, fejben kell, hogy összerakjam – értékelte teljesítményét a GEAC 19 éves atlétája. – Szerencsésnek mondhatom magam, hogy tudtam edzeni a karantén alatt, persze a szigorításokat betartva, de ezért hálás vagyok az egyesületemnek, edzőimnek, és várjuk a folytatást."

A folytatást, amely jövőre talán egy U23-as Európa-bajnokságot is tartogat Mihály Ádám számára, ha a technikáját sikerül – őt idézve – helyrepofoznia. Aki még elégedetten távozhatott a Szent István Egyetem atlétikai centrumából, a férfi magasugrás győztese, Jankovics Dániel: 2.16 méterrel idei legjobbját érte el, hat centit javítva egy héttel korábbi teljesítményén. Harmadik kísérletével abszolválta a nap legmagasabb ugrását az MTK Budapest sportolója.

Klubtársai közül közben hárman is elindultak Bécsben a Mid Summer Track Night 2020 elnevezésű versenyen, és mind gerelyhajításban: a nőknél Diósi-Moravcsik Angéla győzött 57.62 méteres dobással, a férfiaknál Jancsik Tamás második lett 63.35-tel, Petz Barnabás pedig harmadik 63.25-tel. Háromból három érmes helyezés!

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.