Gyulai Miklós 50 éves

Gyulai Miklós
Gyulai Miklós 2009 óta a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, azonban nem csak emiatt ismerhetjük az 50. születésnapját ünneplő sportvezetőt.

A sportág elnöki pozícióját bő 11 éve betöltő Gyulai Miklós 1970. december 29-én született. Már csak családja révén is ezer szállal kötődik az atlétikához: Édesapja, Gyulai István és édesanyja, Kazi Olga egyaránt olimpikon atléták voltak. Testvére, Gyulai Márton az Európai Atlétikai Szövetség tanácstagja, így mindketten részt vettek a Budapest 2023 világbajnokság pályázatában és fontos szerepet töltenek be a szervezésben is. Gyulai Miklós a szervezőbizottság társelnöke, Márton pedig a szervező cég operatív vezérigazgató-helyettese.

Ahogyan szüleik, úgy ők maguk is olimpikonoknak vallhatják magukat. Mindketten két-két ötkarikás játékokon vehettek részt. Miklósnak ez 1994-ben Lillehammerben (kettes bob, 28. hely), valamint 2000-ben Sydney-ben (4*100 méteres váltó, 28. hely) adatott meg. Ez azt jelenti, hogy téli és nyári olimpián is képviselhette a piros-fehér-zöld színeket.

Közben édesapja nyomdokain járva elvégezte a Testnevelési Egyetemet, sőt sporttelevíziós karriert kezdett és a magyar atlétikában sportvezetői szerepet vállalt. Hosszú évek óta a Sport Televízió munkatársa, kommentátora. Az atlétika mellett leghíresebb szerepvállalása talán a darts népszerűsítésében érhető tetten.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöki székébe 2009-ben került, azóta többször is újraválasztották. Emellett tagja a Magyar Olimpiai bizottságnak is, mint az atlétikai szövetség delegáltja.

Az elmúlt 11 évben Pars Krisztián révén újabb olimpiai bajnoki címmel, valamint Márton Anita remeklésének köszönhetően a magyar atlétika első felnőtt világbajnoki címével gyarapodott a sportág hazai története. Ennek nem von le semmit az értékéből az, hogy a súlylökő ezt fedett pályán szerezte, így legalább az első szabadtéri világbajnoki aranyérem a 2023-as budapesti világbajnokságon jöhet össze.

A korszak másik sikersztorija az édesapjáról elnevezett, Deutsch Péter csapata által szervezett Gyulai István Memorial, ami tíz év alatt a Diamond League versenyek mögötti egyik legnívósabb nemzetközi versennyé nőtte ki magát.

Boldog születésnapot kívánunk!

Szerző: Szendrei Zoltán

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.