Horváth Márknak bevált a forgás

Több, mint két métert javult. Fedettpályán a korosztályos országos bajnokságon még a 17.69-es egyéni csúcsának örült, az előző hétvégi szegedi szabadtéri versenyen viszont már 19.75 méterre lökte az ötkilós súlygolyót a győri Horváth Márk. Aki azon ifjú tehetségeink közé tartozik, akinek ott lett volna a helye az idei U18-as Európa-bajnokságon.

– Gratulálunk a szegedi eredményedhez! Ezek szerint sikerült megtalálni a motivációt azután is, hogy az Ifjúsági Európa-bajnokság kikerült az idei versenynaptárból?

– Köszönöm szépen. Amikor bejelentették, hogy nem lesz idén Európa-bajnokság, nem voltam boldog, hisz ez lett volna az első világversenyem. De gyorsan túltettem magam rajta, és meglévő előttem álló célokra koncentráltam, mert az idő telik és sok még a teendő. Mindenképp hosszú távra tervezek, ez az Eb csak egy állomás lett volna a sok közül.

– Jelent immár plusz motivációt a korosztályos országos csúcs megdöntése, amihez hirtelen nagyon közel kerültél?

– Erre a szezonra fő célom az új országos csúcs elérése. És hogy a technikaváltás ennyit segített, azt gondolom, mindent elmond a hozzáállásomról és arról, hogy egy ilyen időszak sem gátol abban, hogy a céljaim felé haladjak.

– Hirtelen - írtuk az imént az előző kérdés feltevésekor, mert március elsején még 17.69 méternél tartottál az ötkilós súlygolyóval. Hogy sikerült három és fél hónap alatt ekkorát előrelépni?

– A karantén ideje alatt nekem összesen egy hét pihenőm volt. A többi időt edzéssel töltöttem az otthonomban, szerencsére mindent meg tudtam csinálni, és itt is köszönöm a Győri Atlétikai Clubnak, hogy sok eszközzel tudta támogatni a munkám, ez alatt az időszak alatt sokat tudtam előre lépni mind súlyemelésben, mind súlylökesben és a sok munka meghozta a gyümölcsét.

– Hogy érzed, mennyire sikerült magadévá tenni az új technikát, mondjuk százalékban kifejezve?

– Tekintve, hogy csak öt hete forgok, és ez alatt az idő alatt így összeállt a technika, az számomra és az edzőm, Kiss Dániel számára is meglepő, de van még bőven mit csiszolni rajta. Én azt tudom mondani, hogy jelenleg úgy ötvenöt százalékban.

– Visszakanyarodva a motivációhoz, ahhoz mit szólsz, hogy manapság felnőtt szinten az egyik leggyengébb versenyszám a magyar atlétikában a férfi súlylökés? Hogy a világ tavalyi legjobbja és a tavalyi legjobb magyar eredmény között majdnem öt és fél méter a különbség?

– Én úgy gondolom, ha a magyar elvonalat nézzük, rengeteg tehetséges sportoló van. A kiemelt súlylökő programban is sok tehetséges súlylökőt ismerek, és ahogy már említettem, a munka meghozza gyümölcsét, ki fog kerülni onnan nem is egy nemzetközi szintű súlylökő felnőttként.

 

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.