Ismét pályán a SPORT XXI. korosztály - Székesfehérváron is

2020. januárjában, Pápán versenyeztek utoljára a Közép-Dunántúli Régió 12 éves és fiatalabb atlétái. A kialakult egészségügyi helyzet alatt természetesen edzések voltak, így sokan alig várták, hogy nyolc hónap elteltével ismét versenyezhessenek. A második hullám következményei szerencsére nem befolyásolták gyökeresen a rendezvényt, lebonyolítást. Az őszire forduló időjárás elemei közül az eső szerencsére kezdésre elállt, de a hűvös és erős szél rányomta bélyegét a jó hangulatra.
Az U13-as korosztályban nyolc csapat is rajthoz állt. Négy egységet a vendéglátó ARAK-osok, kettőt az SVSE, egy-egy csapatot a VEDAC és a Viadukt indított. Több jó egyéni teljesítmény született, aminek köszönhetően szoros lett a végeredmény. Az élen az SVSE, az ARAK és a VEDAC csapatai végeztek, ebben a sorrendben. A kislabdahajítás, a hármasugrás és a 60 gát lett a legnépszerűbb versenyszám, de az 1600 méteres állóképességi számban indulókat is két futamban tudtuk csak elrajtoltatni. Az U11-es mezőnyben kilenc csapat is végigcsinálta a hét versenyszámot. Itt is veszprémi sikert könyvelhettünk el. A VEDAC mellett a dobogón az ARAK és az SVSE gyerkőcei vehették át az érmeket, matricákat és a csokikat. Az ARAK ismét jó házigazda volt, sok segítővel, jól előkészített pályán, csúszás nélkül rendezte meg a kényszerszünet utáni első eseményt.

Kölyökatlétikai játszótéren a Közép-Dunántúli Régió gyermekei

A Regionális Atlétikai Központban a legfiatalabbak, a 7-8 évesek részére kölyökatlétikai eseményt rendezett az ARAK Up. Akadémia. A régió három legjelentősebb egyesületei indítottak hat fős csapatokat. A hagyományos atlétikai versenyszámok közül az előre felépített játszótéren Forma 1-es pálya, Gát-sík váltó, VORTEX labda hajítás, és precíziós távolugrás szerepelt a 6 perces futás előtt. Az atléta palánták nagy élvezettel utánozták a csapatvezetőt, aki aktívan mutatta be a feladatokat és azok helyes végrehajtásait. Az állóképességi versenyszámban, kivétel nélkül mindenki futva teljesítette 6 percen keresztül a füves pályán a 150 méteres kört! Bámulatos a gyermekek játékos versenyhez való hozzáállása, példaértékű a küzdeni tudásuk. Végül a dobogó legfelső fokára állhatott minden csapat, minden gyermeke.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.