Készülünk a szabadtéri versenyszezonra - versenynaptár 2020

Elkészült a Magyar Atlétikai Szövetség 2020. évi versenynaptár tervezete

 

Kedves Atléták, Sportszakemberek, Tagszervezetek!

Az elmúlt időszak eseményei mindannyiunkat jelentős kihívások elé állítottak, állítanak.

Ahogy korábban jeleztük, a kialakult veszélyhelyzethez valamint az ennek következtében történt létesítmény-használati korlátozásokhoz és versenyhalasztásokhoz/törlésekhez természetesen a mi versenynaptárunknak, versenyrendszerünknek is alkalmazkodnia kell. A szakági referensek bevonásával a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján létrehoztunk egy alternatív versenynaptár tervezetet. Annyi bizonyos, hogy ez a tervezet is napról napra változásokon fog átmenni az újabb információk és döntések nyilvánosságra hozatalával.

A lehetőségekhez mérten természetesen az összes elmaradó versenyt igyekszünk pótolni, ezek közül is a felnőtt és korosztályos országos bajnokságok valamint a csapatbajnokság prioritást élveznek!

A felnőtt országos bajnokság esetében figyelembe vettük a World Athletics által javasolt idősávot a nemzeti bajnokság megrendezésére – ezen időpontban biztosan nem lesz nemzetközi esemény a globális versenynaptárban. A korosztályos országos bajnokságok időpontját a junior világbajnokság még befolyásolhatja – ezen verseny elhalasztott időpontja egyelőre nem került meghatározásra. A csapatbajnokság esetében előre láthatóan csak egy forduló megrendezésére lesz lehetőség. Az összes nevezett csapat részvételével zajló döntő a magyar atlétika nagy ünnepélye lehet. Az átstrukturált díjazás természetesen az eredeti kiírásban szereplő elődöntők és döntő díjazását is magában foglalja majd.

Az alternatív versenynaptárban egyelőre nem szereplő versenyek miatt kérjük senki ne aggódjon, az információk bővülésével igyekszünk minden versenynek megtalálni az optimális időpontját - még ha erre az idő várható rövidsége nem is biztosít feltétlenül lehetőséget. Ezzel összhangban természetesen a Liga rendszer is átalakításra kerül, hogy ősszel megrendezésre kerülhessenek a Liga Döntők. A különleges helyzet miatt a különlegesnek tűnő megoldási lehetőségeket is evidenciában kell tartani – mely valószínűleg megköveteli a komfortzónánkból történő kilépést.

Gyaloglás tekintetében a Szlovák Atlétikai Szövetség tájékoztatása alapján ősszel tervezik pótolni a Dudince-i versenyt. Amennyiben lehet és szükséges, ehhez tudjuk igazítani a 20 km-es bajnokság időpontját. További versenyként akár a Gyalogló Csapat Világbajnokság is bejöhet a képbe. Ezen verseny elhalasztott időpontja egyelőre nem került meghatározásra.

Az eddigieknél is nagyobb szükség lesz tagszervezeteinkre a kisebb versenyek megrendezése kapcsán – a kialakult helyzetben a hétköznapi lebonyolítástól sem kell megijedni. Ezen versenyek megszervezésének és megrendezésének segítése érdekében a kiírási dátumot a kötelező 30 napról átmenetileg 14 napra csökkentjük.

Kérjük, folyamatosan figyeljék a körülmények alakulásával összhangban változó alternatív versenynaptár tervezetet a Szövetség honlapján!

 

Kámán Bálint 

sportszakmai igazgató

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.