Kiváló eredmények a Budapest Bajnokságon!

A férfi kalapácsvetés Szuper Liga számában Halász Bence 78.56 méteres dobásával győzött.

Az elmúlt hetek, hónapok bizonytalan versenyeztetési helyzetéből való kilábalás második nagyszerű állomására érkeztünk meg augusztus első hétvégéjén. A felnőttek országos bajnokságára történő felkészülési időszak utolsó versenyén, a Budapesti Atlétikai Szövetség által rendezett Budapest OPEN-en több számban is nemzetközi mezőnyt láthattunk. A különböző utazási korlátozások sajnos többek indulását is meghiúsították, ám ennek dacára is szép számmal képviseltették magukat horvát és szlovák atléták, de érkezett versenyző Dániából is. E verseny keretén belül bonyolították le továbbá a Budapest Bajnokságot.

Halász Bence továbbra is kiváló formában van!

A férfi kalapácsvetés Szuper Liga számában a Dobó SE atlétája 78.56 méteres dobásával végzett az első helyen. A szám 2012. évi olimpiai bajnoka Pars Krisztián stabilan 70 méter felett teljesített. 73.47 méteres idei legjobbjával lett második. A hölgyek kalapácsvetését Gyurátz Réka nyerte, aki a 6. sorozatban dobott 68.18 méteres eredményével biztosította be első helyét.
A férfi gerelyhajítók versenyét magabiztosan, az első sorozatban dobott 80 méter feletti eredménnyel Rivasz-Tóth Norbert uralta, majd nyerte meg.

A kétnapos verseny első felvonásának nyitányán Kozák Luca a 100 méteres gátfutás előfutamában magabiztosan 12.90 másodperces idővel nyert, amely idejét később, a szám döntője során 1 századmásodpercre megközelítette, így a győztes ideje 12.91 lett.

A férfiak rövidebb gátfutó száma Szűcs Valdó és Baji Balázs párharcát hozta. Az előfutamban a zalaegerszegi versenyző 13.68-as idejével egy tizedmásodperccel bizonyult jobbnak a Budapesti Honvéd kiválóságánál. A döntőben mindketten tudtak javítani az eredményükön, így idei legjobbját Szűcs Valdó 13.63-ra, Baji Balázs pedig 13.71-re módosította 110 méteres gátfutásban.

A múlt heti összetett országos bajnokság legizgalmasabb vetélkedése ezen a hétvégén az Ikarus pályáján folytatódott. Krizsán Xénia és Nemes Rita ezúttal a Szuper Liga női hárompróbájában mérte össze felkészültségét. A magasugrásból, gerelyhajításból és 200 méteres síkfutásból álló "háromtusa" első számában Nemes Rita 175 centimétert teljesített, amíg Krizsán Xénia 172-t. Krizsán a DVTK versenyzőjének 37 pontos előnyét a gerelyhajítás során leküzdötte, majd további 26 pontos előnyre tett szert 49.75 méteres dobásával. Azonban a 200 méteren 24.71-es kiváló egyéni csúcsot futó Nemes Rita /2621 pont/  a végelszámolásnál 8 ponttal bizonyult jobbnak az MTK már olimpiai szinttel rendelkező kiválóságánál /2613 pont/.

Úgy tűnik, nem maradhat el versenyhétvége anélkül, hogy a női távolugrókról ne csak szuperlatívuszokban tudnánk beszámolni. A hölgyek nyílt távolugró versenyében a második csoportban ugrott mind Farkas Petra, mind pedig Lesti Diana, akik nagyszerű eredményeikkel az elmúlt hetekben többször is megörvendeztették a közönséget. A hatodik körben a tatabányai távolugró 647-es ugrásával 1 centiméterre tudta megközelíteni az addig vezető budapesti vetélytársát, aki azonban győztesként még 659 centiméterre javította addigi legjobbját, így diadalmaskodva. A férfiak távolugró versenyét az idén visszatérő Virovecz István nyerte 789 centiméteres eredménnyel.

Újabb magyar futónak sikerült 21 másodperc alá kerülnie 200 méteres síkfutásban. Máté Tamás az FTC versenyzője a sorrendben az első futamban állt rajthoz, ahol 20.86 másodperces eredményével mind a versenyben, mind pedig az idei magyar ranglistán az élre került. A nők ugyanilyen távú versenyében klubtársa Csóti Jusztina győzött 24.41 másodperces idővel

A 100 méteres férfi síkfutás versenyszámát az ARAK sprintere Szabó Dániel nyerte 10.43 másodperces idővel. Mögötte éles küzdelmet folytatott Haufe Rajmund az FTC-ből, valamint a múlt héten kiválóan gátazó Szeles Bálint, akik közül előbbi 10.62-vel, amíg utóbbi 10.64-gyel ért célba. (E versenyszám eredményeit a 2,1 m/s-os hátszéllel érték el.)

Mindkét nem 800 méteres futószámának győztese a papírforma szerint alakult. A férfiak közt Vindics Balázs 1:47.87 perccel, a hölgyek között Bartha-Kéri Bianka 2:04.15-tel diadalmaskodott. Hasonlóan jól szerepeltek ők az egykörös futószámban is, ahol Vindics szintén diadalmaskodni tudott 48.30 másodperces idejével. A nők versenye Nádházy Evelin győzelmét hozta /53.92/, akit Bartha-Kéri Bianka az SVSE versenyzője három századmásodpercre közelített meg /53.95/.

Az első napot 5000 méteres futások és gyaloglások zárták, amely futószámban Wagner-Gyürkés Viktória 15:44.56 perces ideje kiemelkedik az elmúlt évek női magyar eredményei közül.

Vasárnap a férfiak 400 méteres gátfutásában a Koroknai-testvérek közül ezúttal Máté bizonyult jobbnak, aki 50.29 másodperces futásával lett első. Tibor harmadikként ért célba, közéjük csak a szlovák Martin Kucera tudott beférkőzni.

Férfi diszkoszvetésben dobókörbe lépett Szikszai Róbert és Kővágó Zoltán is. Előbbi 60.89 méteres eredménnyel nyerte meg ezt a klasszikus számot. A nők versenyében is nyíregyházi győzelem született: a verseny során magabiztosan versenyző Kerekes Dóra 53.43 méterre dobta a szert az utolsó körben.

Női rúdugrásban az MTK-s Szabó Diana 400 centiméteres eredménnyel tudott győzni Klekner Hangával szemben, amíg a férfiaknál Simonváros Csanád 480 centiméterrel nyerte a számot Bánovics József /470cm/ és Nagy Marcell /460cm/ előtt.

A férfiak magasugrása Bakosi Péter győzelmét hozta, aki 217 centiméteres eredménnyel zárt az MTK két versenyzője: Jankovics Dániel 214cm, valamint Deutsch Domonkos 199cm előtt. A nők versenyében MTK győzelem született: Renner Luca 180 centis eredménnyel diadalmaskodott.

 

Kovács Soma

 

Az eredmények minőségének, de főleg azok mennyiségének okán külön cikkben foglaljuk össze az utánpótláskorú atléták hétvégi eredményeit.

2020. augusztus 8-9-én következik a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság a Lantos Mihály Sporttelepen, amelyet majd az interneten keresztül is követhetnek élőben!

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.