Kovács Gyula Emlékverseny és Sport XXI. Gyulai István Atlétikai Stadionban

A DSC-SI szervezésében és Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület lebonyolításában került megrendezésre az XXI. Keleti régió ez évi második forduló pályaversenye Debrecenben a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Sajnos tavasszal a vírushelyzet miatt a 26. Kovács Gyula Emlékverseny elmaradt. A Debreceni Sportcentrum úgy gondolta, hogy a sorozat ne szakadjon meg ez évben, így a verseny keretein belül megrendezett versenyszámok 1-3 egyéni helyezetteit díjazza, ezzel ez évben emlékezve a szakosztály egykori kitűnő versenyzőjére, nagyszerű utánpótlás nevelő edzőjére, aki létrehozta a gyerekek részére az egyéni versenysorozatot. Az időjárás kegyes volt a második pálya atlétikai gyerekversenyéhez, hét közben még esős volt az ország területén, de szombatra már esőmentes, kellemes időben került megrendezésre a verseny. A házigazda a DSC-SI atlétikai szakosztálya volt a Gyulai István Atlétikai stadionban, mely pályán minden technikai feltétellel rendelkezett a jó rendezéshez.

 A szakosztályvezetése Géczi Gergő és Magyar Zoltán valamint K Szabó Gábor műszaki vezető által irányított csapat mindent megtett a gyerekverseny sikeréért. A versenyt a Hajdú Bihar Megyei Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE) valamint a Bihari Atlétabírók Sportegyesület (BABSE) versenybírái bonyolították le a szokásos pörgős rendezéssel a MASZ anyagi támogatásával.

Mint minden eddigi versenyen, nagy versenyalakult ki mindkét korosztályban a NYSC-SI és a DSC-SI csapatai között, melyet U13-ban a Debreceniek, U11-ben az NYSC nyert meg. A kialakult vírushelyzet miatt sajnos az iskolákból csak két iskola érkezett most Nyíregyházáról.

Az U13-ban 60 m, 1600 m (800m felvezetéssel) távolugrás, súlylökés, 8x50m váltó, versenyszámokat választották a csapatok.

Az U11-ben sprintváltó, gátváltó, 1200 m, (400m felvezetéssel) távolugrás, rúd, hajítás, lökés, programszerinti versenyszámok kerültek megrendezésre.

Jutott külön érem a kölyökatlétikai programra mely érmeket Vas László NYSC-SI szakosztályvezető és Nagy Tibor koordinátor ajánlott fel a gyerekeknek. Az eredményhirdetés érmekkel, matricákkal, (MASZ) rostos üdítő itallal valamint csokoládéval (most már hagyományosan felajánló Benéné Lipcsei Irén), valamint értékeléssel zajlott. A csapatoknak a díjakat Benéné Lipcsei Irén a BABSE elnök asszonya, és Magyar Zoltán a DSC-SI atlétikai szakosztály technikai vezetője adták át. Először az U13-ban 60m, 1600m, távolugrás, súlylökés, leány és fiú 1-3 egyéni helyezettek, majd az U11-ben minden csapatból a legeredményesebb fiút és leányt díjazta a DSC-SI a Kovács Gyula Emlékverseny keretén belül. Külön éremdíjazással jutalmazásra került az U9 korosztályban Bakosiné Szenczi Erika által kitűnően felkészített gyerekcsapat

Megtelt kísérő szülőkkel a lelátó, akik nagy tapssal köszöntötték és fotózták verseny közben és eredményhirdetéskor a gyerekeiket, jó érzés volt a versenybíróknak, amikor gratuláltak a verseny végén a gyors pörgős színvonalas rendezéshez. Köszönjük valamennyi edzőkollégának, és testnevelőnek, akik (az atlétika iránt elhivatottan) ismét itt voltak a versenyen, dacolva a vírushelyzettel.

Gratulálunk valamennyi gyermekatlétának, és köszönet a házigazda Debreceni Sportcentrumnak, valamint a DSC-SI atlétikai szakosztályának és a debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért!

A versenysorozat folytatódik, s a csapatok készülnek a Régió következő mezei versenyére mely a 48. Rajkai Kerékgyártó Emlékverseny elő műsorában kerül megrendezésre 2020. november 8-án.

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.