Kövér Fanni, a sokoldalú dobó

A VEDAC 16 éves tehetsége egyelőre nem szeretne választani a diszkoszvetés és a gerelyhajítás közül

Az ifjú veszprémi atlétahölgy olyannyira tehetséges, hogy két versenyszámban is magas szintű teljesítményre képes: diszkosszal már az 50 métert ostromolja, miután június 13-án Szegeden 48.13-ra javította az egyéni csúcsát, 500 grammos gerellyel pedig kereken 52 métert tud. Mind a két eredmény világszínvonalú korosztályában, az ifjúságiak, vagyis az U18-asok között.

– A talán legfontosabb kérdés: diszkoszvetés vagy gerelyhajítás?

– Mindkettő nagyon közel áll hozzám. Edzőimmel, Máhl Krisztiánnal és Mozsdényi Dáviddal kooperatív munkát tudunk végezni, szakmailag konzultálnak és egyfajta csapatot alkotunk. Úgy gondolom, ha jelen pillanatban választanom kellene, egy darabot tépnének ki a szívemből, ugyanis egyiket sem adnám fel a másikért.

– Mind a két versenyszámban teljesítetted a szintet az idénre kiírt ifjúsági Európa-bajnokságra. Ha megrendezték volna az olaszországi Rietiben, mind a kettőben elindultál volna?

– Igen, még a múlt évben sikerült mindkettőben teljesítenem a kvalifikációs szintet. Természetesen elindultam volna mindkét számban, ugyanis előkelő pozícióban állok mind diszkoszvetésben, mind gerelyhajításban az idei korosztályos európai ranglistát figyelve. Ezen visszaigazolások alapján mindegyikben a dobogós helyezés lett volna a célom.

– Mennyire viselt meg, hogy idén nem mehetsz Rietibe?

– A hír hallatán kissé elszomorodtam, ugyanis ez lett volna az első világversenyem. A vírushelyzetre való tekintettel nem lepett meg a szövetség döntése, mivel Olaszország, ahol az Európa-bajnokságot rendezték volna, mégiscsak gócpont volt. Az egyéves halasztás egyrészről kedvező az én esetemben, ugyanis a felkészülési idő jócskán kitolódott. Másrészről jövőre az én korosztályom lesz a versenyen az idősebbik, így nagyobb potenciállal tudok indulni a megmérettetésen.

– A formád mindenesetre biztató: az idei első nyári versenyeden több mint háromméteres egyéni csúcsot dobtál diszkosszal. Ez mennyire lepett meg?

– Igen, számomra is biztató. Sikeres felkészülés áll mögöttem rengeteg munkával. Az edzéseredményeim alapján hasonló eredményre számítottam.

– Mik most a céljaid erre az évre?

– Ez évben a legfőbb célom a hazai korosztályos versenyeken diadalmaskodni és a Kenya fővárosában, Nairobiban megrendezendő junior-világbajnokság indulási szintjét teljesíteni, amitől diszkoszvetésben nyolcvanhét centiméterre vagyok. Gerelyhajításban a felnőtt szerrel még nincsen hivatalos versenyeredményem, de az ötven és fél métert ugyancsak meg szeretném közelíteni.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.