Kozák Luca olimpiai szintidőn belül ért célba Turkuban!

12.83 másodperces egyéni csúcsa a kvalifikációs időszakban olimpiai kvótát érne

A World Athletics Continental Tour Gold versenysorozatának első állomásán a Paavo Nurmi Games-en négy magyar atléta is részt tudott venni, összesen három különböző versenyszámban. A nap kiemelkedő magyar eredményét Kozák Luca hozta, aki 12.83 másodperces egyéni csúcsot ért el 100 méteres gátfutásban, ami egy századmásodperccel jobb, mint az olimpiára automatikus kvalifikációs szintnek meghatározott idő, ám sajnos a WA korábbi döntése értelmében december 1-jéig szünetel a szintteljesítés. A DSC-SI versenyzője az előfutamban harmadikként ért célba 13.03-mal, majd a döntőben szintén harmadik lett, ám ekkor már 2 tizeddel jobbat futott.

Rivasz-Tóth Norbert a német gerelyhajítók által uralt mezőnyben 82.22 méteres dobásával megjavította idei legjobbját. Női távolugrásban Farkas Petra és Dr. Nguyen Anasztázia indult, ahol egy centiméter különbséggel a 4. és 5. helyen végeztek 6.34 és 6.33 méteres eredményeikkel.

Kozák Lucát sikerült telefonon elérni:

"Az eddigi egyéni csúcsomat 100 méter gáton, 12.86-ot  két éve futottam a Magyar Bajnokságon. A későbbiekben futottam kétszer is 12.89-et, azonban Dohában sikerült megközelíteni legjobban ezt az eredményt. Ott 12.87 másodpercet értem el, így az egyéni csúcsdöntés elmaradt. Idén, a karanténidőszak ellenére szabadtéren többször is sikerült 12.90 magasságban futni, így Edzőmmel Suba Lászlóval szinte bizonyosak voltunk abban, hogy egy jó versenyen, jó mezőnyben a 12.80 körüli idő abszolút reális lehet. Az előfutam és a döntő között sikerült összpontosítani és összeszedni a gondolataimat, a rajtnál még kicsit fáztam, de nem zökkentem ki. Nagyon örülök, hogy sikerült a 12.90 környékéről a 12.80 magasságába lépni. Utána többször visszanéztem a döntőbeli futásomat, így láttam, hogy bár nagyrészt jól vettem a gátakat, az elejében még maradt egy kicsi, amit még ki tudok majd javítani, ezzel tovább faragva az időből. Mindemelett magabiztosságot ad az olimpiai szint elérése, még annak ellenére is, hogy a kvalifikációs időszakon kívül sikerült."

Sok más versenyszám mellett női 100 méteres gátfutást is rendeznek a World Athletics Continental Tour Gold versenysorozatának következő állomásán, a Gyulai Memorialon, amelynek többek közt Kozák Luca is résztvevője lesz.

Kovács Soma

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.