Messzire szállt a gerelye

Immár 61.29 métert tud 600 grammos gerellyel, de tud kereket is cserélni. Szilágyi Réka kapcsán természetesen ezen a honlapon az elsőnek van sokkal nagyobb jelentősége, amellyel megnyerte márciusban a magyar téli dobó országos bajnokságot Szombathelyen – még a járvány Európában való markáns megjelenése előtt. Aztán hamar kiderült, hogy a koronavírus átírja az összes sportág versenynaptárát, így az atlétikáét is: először az előző hétvégére kiírt dobó Európa-kupa került ki a programból, most pedig már az idei legfőbb verseny, az olimpia is. A DSC-SI dobója azonban kitartóan készül Szlovéniában, ahova a gerelyhajítás miatt költözött ki másfél esztendeje.

– Milyen érzés volt meglátni, hogy minden eddiginél messzebbre szállt a gerelyed?

– Nagyon boldog voltam, hogy sikerült egyéni csúcsot dobnom. A téli alapozás nagyon jól sikerült, ez annak köszönhető, hogy most teljesen másmilyen volt, mint eddig, egy rám személyre szabottat tudtam végigcsinálni. Hónapról hónapra látszott, hogy egyre jobb. Most ez egy nagyon jó megmérettetés volt, kiderült, hogy jó úton haladok, csinálom tovább az edzéseket. Még van pár dolog, amin finomítani kell.

– Neked személy szerint mit jelent egy egyéni csúcs?

– Természetesen örültem neki, de nem volt bennem az az érzés, hogy ezt most igazán eltaláltam, tengelybe lőttem.

– Egyébként ez tervben volt? Az eddigi felkészülés alapján reális cél volt a PB?

– Ahogy visszatekintek az edzésekre, kilencven százalékig biztos voltam benne, hogy egyéni csúcsot fogok dobni. Az a maradék tíz százalék azon múlt, hogy megcsinálom-e versenyhelyzetben, amit tudok. Mindenképp reális cél volt!

– És azóta hogyan folytatódott a felkészülésed? Hogyan tudsz mostanság edzeni, adva vannak-e a megfelelő körülmények, vagy kell kompromisszumokat kötni?

– A jelenlegi állapotok szerint eléggé korlátozottak a körülmények. A vírus és az olasz határ közelsége miatt nagyon szigorú rendeletek vannak. Az edzések terén kompromisszumokat kell kötni. Szerencsére ahol lakok, az egy kertes ház, és elég nagy az udvara, ahol elég sok mindent lehet csinálni, a garázst átalakítottuk konditeremnek, szóval próbáltunk kreatívak lenni.

– Mit szólsz az olimpia elhalasztásához?

– Az a véleményem, hogy nagyon szerencsések lehetünk, hogy nem törölték az olimpiát, csak átrakták egy évvel későbbre. Úgy gondolom, a vírus végett nem él a fair play elve, akár a felkészülés, akár a szintteljesítés szemszögéből nézzük. Például akinek nem olyan a lakása, hogy ott kialakítson edzéslehetőséget, nem tud készülni semennyire, aki viszont kertes házban lakik, az udvaron nagyon sok mindent meg tud csinálni. Én próbálok optimista lenni, van még egy évem, hogy még többet kihozzák magamból.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.