A munka nem áll meg

Márton Anita sajnálja a dobó Európa Kupa lefújását, de nem áll meg.

Márton Anita 57.16-os próbálkozásával aranyérmet szerzett diszkoszvetésben a Szombathelyen rendezett téli dobóbajnokságon.

Abszolút elégedett voltam ezzel az eredménnyel. Nem a diszkosz a fő számom, a verseny előtti héten tudtam csak gyakorolni, két-három alkalommal. Úgy számoltunk, hogy 53-54 méter körül fogok dobni, ehhez képest nagyon örültem az 57.16-nak.

Eperjesi László tanítványa az újabb bajnoki cím ellenére nehéz helyzetbe került: a fedettpályás világbajnokság lefújása után úgy tervezte, a portugáliai Leirában rendezendő dobó Európa Kupára időzíti csúcsformáját, azonban időközben kiderült, ez utóbbi versenyt is törölték.

Épp Győrben edzőtáborozunk, eredetileg az volt a terv, hogy itt készülünk fel az Európa Kupára. Így viszont a jövő héten inkább a pihenésé lesz a főszerep, és utána kezdődik az alapozás a szabadtéri szezonra.  

A Békéscsabai AC súlylökője elárulta, a koronavírussal járó halasztások, illetve lemondások jelentősen megnehezítik az olimpiára való felkészülést.

Nem egyszerű a helyzet. Folyamatosan mondják le a versenyeket, most úgy néz ki, egészen májusig törölve lesz minden. Nehéz így tervezni, és elkeserítő, hogy kis túlzással hiába készülünk, kárba vész a munkánk. Szerencsére a legfrissebb hírek szerint az olimpia egyelőre nincs veszélyben, készülünk tovább!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.