Nyíregyházi győzelem az U11-ben, Debreceni az U13-ban

A Nyíregyházi Sóstói atlétikai stadionban került megrendezésre a Keleti Régió Sport XXI. program 2020. évi 1. pályaversenye és Kids gyerekversenye.

Az időjárás kegyes volt, szeptember 12-án szikrázó napsütés, meleg nyárias idő fogadta a régió Sport XXI-es és a Kölyökatlétika programban résztvevő kis atlétákat. A házigazda az NYSC atlétikai szakosztálya volt, (a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és a szakosztály edzőinek segítségével) a lebonyolítást pedig a Hajdú-Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület munkatársai bonyolították le. A gyerekek és a sportág iránti elhivatottsággal, türelemmel tették a dolgukat ezen a versenyen is. A helyi szervezők Vas László vezetőedző irányításával mindent megtettek a verseny sikeréért.

A versenyszervezés és lebonyolítás gördülékenyen zajlott a végzős testnevelő tanárjelöltek egyetemi versenybírói csapatával. Kitűnően dolgozott a Német Botond és Papp Sándorné által vezetett versenytitkárság is, az utolsó versenyszámok befejezése után pár perccel már hirdettük az eredményt. Az eredményhirdetés érmekkel, édességcsomaggal (melyet a közelmúltban a „Magyar Atlétikáért Ezüst Fokozattal” kitűntetett Benéné Lipcsei Irén sokszoros felnőtt magyar bajnok ajánlott fel). A díjakat Vas László házigazda szakosztályvezető adta át a díjazottaknak. adta át, matricákkal és értékeléssel zajlott.

A DSC-SI és a NYSC egyesületek edzői jól felkészített csapatokkal vettek részt a versenyen. Tény hogy nincsenek kis egyesületek a régióban, valamint nincs anyagi hátterük a részvételre, csak a 2 nagy egyesület végzi az utánpótlás atlétikai nevelő munkát, így a győzelmeket az U11-ben NYSC, U13-ban a DSC-SI gyerekatlétái szerezték meg .

Az edzők a lebonyolításban aktívan részt vettek, minden versenyszám után felkeresték a versenyirodát az eredmény feldolgozás miatt, minden csapat mellett kísérő volt, az időrendi program gördülékenyen zajlott. A régióban most már rendszeresen bekerül a programba, hogy a nagy atlétikai szakosztályok meghívják a versenyekre a velük együttműködő Kölyökatlétika programban résztvevő iskolákat. Sajnos most kevesebben jöttek, hisz az iskolákban betiltották a délutáni foglalkozásokat, és sok szülő a versenyre sem engedte el a gyermekét.

A versenyt most a Kids kategóriában a kisebbeknél Bakosiné Szenczi Erika tanárnő csapata, míg az U13-nál az Ibrányi Református Általános Iskola csapata nyerte meg. Természetesen külön éremdíjazásban és ajándékcsomagban részesítettük a partneriskolákat, Az érmeket a csapatoknak Vas László és a BABSE ajánlotta fel.

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.