Országos csúcs 24 órás futásban, színvonalas bajnoki futamok a hétvége versenyein

Triatlonista győzelem született a férfiaknál a mezein, debütált a 35 kilométeres gyaloglás a felnőtt nőknél

 Facebook) Különleges versenyszámban, nevezetesen a 24 órás futásban született országos csúcs a hétvégén Balatonalmádiban. A szombaton 10 órakor induló, majd vasárnap 10 órakor véget érő versenyen Csécsei Zoltán, a Magyar Futósport Egyesület  versenyzője összesen 277.484 kilométert tett meg, ami átlagban 5:11 perces kilométerenkénti iramot jelent. A második helyen Reichsmann Gábor, a TFSE versenyzője végzett, aki 236.415 kilométert teljesített. A női 24 órás versenyt Zétényi Szvetlana nyerte 233.342 kilométerrel, a második pedig Dr. Drabik Krisztina lett 180.777 kilométerrel.

Kecskemét szolgált helyszínéül Magyarország 112. Mezei futó Bajnokságának, ahol a felnőtt férfi mezőnyben Bicsák Bence, a PSN Zrt. triatlonistája szűk nyolc másodperccel tudta megelőzni a szekszárdiak kiválóságát, Szemerei Leventét. A bronzéremért folytatott küzdelemben végül Pápai Márton, a GEAC atlétája került ki győztesen. Érdemes feljegyezni, hogy a negyedik helyre a junior korú Zsetnyai Ákos futott be, aki ezzel a korosztályos versenyt megnyerte, maga mögött hagyva Apáti Bencét és Biros Benedeket. Az utánpótlás korúak között a már említett Szemerei Levente diadalmaskodott, Iván Levente és Vígh Zoltán előtt.

A hölgyek versenyében, az abszolút kategóriában Böhm Lilla, a BHSE futója magabiztos győzelmet aratott. Az őt követő mezőnyben viszont hatalmas küzdelmet vívtak egymással az atlétanők a minél jobb helyezés megszerzéséért. A debreceni K. Szabó Gabriella, a Margitszigeti AC futója Nagy Julianna, valamint a PSN Zrt. atlétája, Varga Eszter 3 másodpercen belül érkeztek célba. K. Szabó, illetve Varga egyaránt junior korúak, így e korosztály első két helyét ők nyerték el, Nagy Julianna pedig az U23 korosztály bajnoka lett. Az U20 korosztály bronzérmét Hangya Adrienn, az U23 koroszály dobogójának további fokaira a BHSE futói, Mógor Boglárka és Bánhidi Eszter állhattak fel.

Az ifjúsági férfiak versenyében a békéscsabai Karsai Gábor, a nőkében Varga Gréta Barbara állhatott fel a dobogó tetejére. A felnőtt csapatverseny győztese a férfiaknál az SVSE (Szögi István Dániel, Nick Márton, Kiss Gergő Xavér), a nőknél a BHSE (Böhm Lilla, Mógor Boglárka, Bánhidi Eszter) lett. A legsikeresebb egyesületnek járó Munka vándordíjat idén nagy fölénnyel az SVSE nyerte meg.

A mezei bajnokságon lehetőséget biztosítottak a gyermek korcsoportok számára is, és két “Álomjövő futam” keretében mutathatták meg tudásukat az egészen fiatal atléták is. 

 

Új bajnokság, új helyszínen

Férfi 35 kilométer gyaloglás dobogósai Esős időben, az elemekkel harcolva debütált a Puskás Aréna körül újonnan felmért 1000 méteres körön Magyarország 35 kilométeres gyalogló bajnoksága. A felnőtt korosztály bajnoki címeit rendre a BHSE atlétái szerezték meg. Férfi 35 kilométeren Venyercsán Bence állhatott fel a régi toronyépület lépcsősorának tetejére, miután 2:40:34 óra alatt teljesítette a 35 kört a megújult stadion körül. Második helyen klubtársa, Srp Miklós végzett 2:49:35 órával, a bronzérmet pedig az SZVSE versenyzője, Papp Ferenc szerezte meg 3:16:13 órás idővel. A férfiak csapatversenyében a BHSE csapata,  Venyercsán Bence, Srp Miklós, Kovács András összeállításban tudott nyerni.

A hölgyek versenyét az eddig 20 kilométeren versenyző, így a hosszabb távon először induló Récsei Rita nyerte, 3:08:24 órás idővel. A BHSE gyaloglóján kívül csak Bodorkós-Horváth Katalin, a Dobó SE versenyzője vállalta az indulást, így ezüstérmet nyert 3:41:49 óra alatt teljesítvén a távot.

A már említett 24 órás bajnoksággal párhuzamosan zajlott a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokság, ahol Erős Tibor 7:28:12 órás időeredménnyel tudott győzni a férfiak között a PFB-SE színeiben, amíg a hölgyek versenyében a TFSE futója, György Terézia lett a bajnok 8:43:08 órás időeredménnyel.

Fotók: Koós Hutás László, Facebook, Gruber Orsolya

Kovács Soma

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.