Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Atlétikai Szövetség

Magyar Atlétikai Szövetség 2020. évi rendkívüli Küldöttgyűlése augsztus 29-én az Új Hidegkuti Nándor Stadion Konferenciatermében került lebonyolításra.

A napirendi pontok előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek a tavalyi Küldöttgyűlés óta elhunyt szakemberekre, kollégákra.

Az ezt követő ünnepélyes pillanatokban kerültek átadásra a MASZ kitüntetései:

 

A MAGYAR ATLÉTIKA DICSÉRŐ OKLEVELE:

A hazai atlétikai versenyeken hosszú ideje végzett kiemelkedő versenybírói munkájáért a szövetség dicsérő oklevelét kapja, Dobos Imre.

Szintén MASZ dicsérő oklevél kitüntetésben részesül dr. Csury István, évtizedek óta végzett versenybírói munkájáért.

Esső András a MASZ dicsérő oklevelét a Kölyökatlétikában és a Sport XXI programban edzőként és versenyszervezőként is kiváló munkát végez évek óta a veszprémi térségben.

Horváth Tibor nélkül Vas megyében negyven éve elképzelhetetlen atlétikai verseny. Igényes, pontos időmérő versenybírói munkájáért kapja a MASZ dicsérő oklevelét.

Jakab Lászlóné Magdi a hazai atlétikai életben több évtizede végzett kiemelkedő versenybírói munkájáért részesül dicsérő oklevélben.

Kosztiné Bodnár Gabriella szintén hosszú ideje végzett kiemelkedő versenybírói munkájáért kapja a szövetség dicsérő oklevelét.

Kun Péter rövid idő alatt megszerezte az országban elérhető legmagasabb minősítést, mellyel már nemzetközi versenyeken is bizonyította rátermettségét, így ő is a MASZ dicsérő oklevelét kapja.

Móra Zoltán a hazai atlétikai életben több évtizede végzett kiemelkedő versenybírói munkájáért részesül dicsérő oklevélben.

P. Holl Jenő úrnak, a szombathelyi Dobó Se elnökségi tagjának elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a szombathelyi dobócentrum világszínvonalon épült ki az elmúlt évtizedek során. Számára valóban szívügy a szombathelyi dobóatlétika, olyan ember ő, akire mindig bizton lehet számítani.

Slezsák Ágnes országos minősítésű bíró szereti és tiszteli a sportok királynőjét. Akár egy kis helyi verseny, akár egy nagy nemzetközi verseny résztvevője, mindig megérinti az az atmoszféra, ami áthatja ezeket az eseményeket. Hitvallása, hogy a tökéletes teljesítmény elérése kell, hogy motiválja mind a versenyzőt, mind a versenybírót a pályán.

Tusai Ferencné versenybíró sporttársat több évtizede végzett lelkiismeretes munkájáért részesíti dicsérő oklevélben a szövetség elnöksége.

Az elnökség által adományozott utolsó dicsérő oklevelet dr. Vértesy Miklós veheti át hosszú ideje lelkiismeretesen végzett kiemelkedő versenybírói munkája jutalmaként.

 

A MAGYAR ATLÉTIKA UTÁNPÓTLÁSÁÉRT:

Akik ebben a díjban részesülnek, azok pedagógiai érzéküknek köszönhetően százakkal szerettették meg a sportot, azon belül az atlétikát. Munkásságuk fontos alappillére a magyar atlétikának és a társadalomnak.

Csábrák János számos nemzetközileg is eredményes utánpótlás atlétát nevelt már ki Bonyhádon.

Kószás Kriszta elhivatott fiatal szakemberként, jelenleg 120 fő atlétapalántát és a hozzájuk tartozó edzők életét terelgeti a győri Bercsényi DSE-ben és már a kezdetek óta egyik fő szervezője a Sport XXI-es és Kölyök Atlétika versenyeknek.

Orosz Ákos szintén fiatal edző, aki dunakeszi sikerek egyik kovácsa, EYOF és U18 EB-érmek, sikerek fűződnek a nevéhez

Szemán Jánosnak edzőként a londoni olimpiára is kijutott tanítványa, ugyanakkor nagy figyelmet fordít a „Kis iskolák” versenyrendszerében, hátrányos településeken feltűnő tehetségek gondozására is.

Szenczi László végtelen türelemmel és szakértelemmel terelgeti tanítványait a nemzetközi sikerek felé, legutóbb tanítványával ezüstérmet hoztak el az U23 EB-ről és kvalifikáltak a felnőtt VB-re is.

Tóthné Szepesi Éva a Kölyök Atlétika programjába már 2012-ben bekapcsolódott, majd ezután következett a Sport XXI. Számos válogatott atlétát nevelt, akik jelenleg az MVSI sportolói. Közülük Tóth Anna az idén egy 39 éves ifjúsági országos csúcsot döntött meg 100m-es gátfutásban.

Varga Lőrinc tanítványai számtalan nemzetközi sikert értek el gerelyhajításban, korosztályos világverseny helyezések, U23 Eb arany és felnőtt VB 9. helyezés mutatják, hogy kiváló irányba haladnak.

 

A MAGYAR ATLÉTIKÁÉRT BRONZ FOKOZAT:

Bartha Attila évek óta szisztematikus, kiváló szakami munkát végez, több, mint 30 éve van a pályán, testnevelő tanár, munkásságával rengeteget tett a budafoki atlétika és ezáltal a magyar atlétika eredményességéért. Tanítványai sorra javítják a korosztályos csúcsokat és nyerik a bajnokságokat.

Farkas Rolandot az évek óta tartó eredményes nevelőedzői munka fémjelzi, tavaly ősszel került el tőle eddigi legsikeresebb atlétája.

Németh László és Németh Zsolt testvérpár a szombathelyi Németh Pál Dobóakadémián viszik tovább édesapjuk szellemiségét. Tanítványaik nemzetközi eredményeit képtelenség lenne felsorolni, röviden talán annyit, hogy kalapácsvetésben minden kijött már a kezeik közül, korosztályos világverseny helyezések, érmek, győzelmek, felnőtt világverseny helyezések, érmek, győzelmek, melyek közül a legfényesebb egy olimpiai arany. Eddig.

Suba László a debreceni atlétaélet motorja, kiváló akadályfutók és gátasok kinevelője. Jelenlegi legeredményesebb 100 gátasunk edzője, aki hivatását teljes odaadással, családja bevonásával, sokrétűen végzi.

 

A MAGYAR ATLÉTIKÁÉRT EZÜST FOKOZAT:

Benéné Lipcsey Irén az Észak-Alföldi Régió különleges atlétája, versenybírója, sportgazdasági szakembere. Sportpályafutása mindvégig atlétaként, versenybíróként, helyi sportvezetőként Debrecenhez kötötte és köti. Két elnöki cikluson keresztül a MASZ ellenőrző testületének tagja volt. A helyi és Sport XXI. gyerekversenyek önzetlen szponzori támogatója.

Ferenczy Zsuzsanna atlétaként élversenyző volt, edzőként pedig kiváló nevelő, utánpótlásedző. Versenybíróként évtizedek óta aktív versenybíró, a technikai feladatok egyik legjobb ismerője. A budapesti versenyek, magyar bajnokságok, válogatott viadalok és hazai rendezésű világversenyek stabil versenybírója.

 

A MAGYAR ATLÉTIKÁÉRT ARANY FOKOZAT:

Perlaki József, aki napjainkban is aktív, 1964 óta, azaz 56 éve látja el versenybírói feladatait. Azóta minden hazai rendezésű világversenyen, de a legkisebb diákversenyen is kifogástalan munkát végez. Hosszú évekig vezette a MASZ versenybírói nyilvántartását. Tagja volt a Budapesti Atlétikai Szövetség elnökségének, amely szövetség gazdasági tevékenységének végrehajtásában évtizedekig kiemelkedő szerepe volt. Idén töltötte be életének 89. évét.

 

A hivatalos napirendi pontokhoz, illetve az előzetesen megküldött anyagokkal kapcsolatban a határozatképes létszámú küldöttgyűlés résztvevőinek nem volt észrevétele, így az összejövetel érdemi része a jelentések, beszámolók elfogadásával időben befejeződött.

A küldöttgyűlésen a MOB részéről Fábián László Sportigazgató; az EMMI részéről Kovács György osztályvezető volt jelen.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.