Rieti marad az U18-as Európa-bajnokság helyszíne

Döntött a European Athletics tanácsa: az U18-as Európa-bajnokságnak Olaszország ad otthont 2021-ben

Május 7-én és 8-án online ülésezett a European Athletics, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsa. A küldöttek úgy döntöttek, hogy a 2021-re tervezett Európa vs. Egyesült Államok csapatverseny – az olimpia halasztása miatt amúgy is túlzsúfolt versenynaptárra tekintettel – ezúttal nem kerül megrendezésre. A párharc következő felvonását a tervek szerint Amerikában rendezik és 2023-ban.

A tanács tagjai további, az európai szövetség égisze alá tartozó versenyekről is határoztak: a vírushelyzet miatt a dobó Európa-kupát (Leiria, Portugália), a 10 000 méteres Európa-kupát (London, Nagy-Britannia), illetve a hegyifutó Európa-bajnokságot (Cinfaes, Portugália) mind egy-egy évvel halasztották el.

"Örömmel jelentem, hogy az U18-as Európa-bajnokságnak Rieti adhat otthont 2021-ben – nyilatkozta Dobromir Karamarinov ideiglenes elnök. – A tanács fontosnak érzi, hogy ezekben a nehéz időkben is támogassa a fiatalokat, hogy összemérhessék tudásukat korosztályuk legjobbjaival. Ugyancsak szeretnénk támogatásunkról biztosítani a helyi szervezőbizottságot, tudván, milyen súlyos veszteségek érték Olaszországot a járvány során."

Az üléssorozat végén a tanács elfogadta a 2019-es évre vonatkozó pénzügyi beszámolót.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.