„Sokat fejlődtem Szombathelyen”

Kerekes Dóra 46 (!) centimétert javított egyéni csúcsán a hétvégén.

– Az első és legfontosabb kérdés: hogy van a derekad?

Mostanra már szerencsére teljesen jól, nem fáj, köszönöm.
 

– Mi történt pontosan?
 

Súlyemelés közben fájdult meg, még egy héttel a téli ob előtt. Először azt hittük, meghúztam, de csak nem akart elmúlni. Elmentem MRI-re, de az se mutatott semmit. A legvalószínűbb, hogy kicsit túlterheltem az első hetekben, de azóta pihentettem, gyógytornáztam, és mostanra már elmúlt.
 

– A hétvégén 46 (!) centimétert javítottál az egyéni csúcsodon. Számítottál rá?
 

Sokat fejlődtem, mióta Szombathelyen vagyok, többet és másként edzek, mint korábban. Edzésen dobtam már 54 métert, éreztem, hogy jó formában vagyok, igaz, a múlt héten pont nem mentek jól a dobások.
 

– Mi a legnagyobb különbség a Nyíregyházán és a Szombathelyen végzett munka között?
 

Nagy könnyebbség, hogy most nem dolgozom, fizetés nélküli szabadságon vagyok. Ráadásul Nyíregyházán most épül az új atlétikacentrum, a régi pályánkat le is dózerolták, így egy szakközépiskolában tudnánk edzeni, ami azért nem ugyanaz. Szombathelyen minden adott: jobbak a körülmények, többet is edzünk, illetve itt van Gyurátz Réka és Németh Zsani, akikkel kölcsönösen húzzuk egymást.
 

– Nem hiányzik a szolgálat?
 

Nagyon szeretem a munkám meg a készenléti rendőrséget, de mivel Nyíregyházán laktam és Debrecenben szolgáltam, így a napi nyolc óra munka mellett még legalább két órát ingáztam, és általában már fáradtan érkeztem az edzésre. Ez a része nem hiányzik.
 

– Hogyan tovább most, hogy megvan az 55.86?
 

Az Európa-bajnokság lett volna a fő célom, ahol 57 méter volt a szint. Ennek hiányában az egyéni csúcsomat szeretném tovább javítani, illetve szeretnék minél közelebb kerülni a jövő évi olimpia szintjéhez.    

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.