Stratégiai lépések a fenntarthatóságért

Zöldebb, tisztább világért küzd a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elindította a fenntarthatósággal kapcsolatos stratégiáját, melynek célja, hogy 2030-ra karbonsemleges legyen. A stratégia az atlétikán és a sporton keresztül olyan globális problémák megoldásában segít, amelyek veszélyeztethetik az életünket.

A szövetség számos elvet és gyakorlatot vezet be a tagszövetségein és szervezetein belül. A tízéves program célja, hogy kézzel fogható fejlődést érjen el környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságban.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség évente tíz százalékkal csökkenti a karbonkibocsátását, ebben az évben százszázalékig újrahasznosítható energiára váltott a székházában, valamint fenntartható beszerzési és utazási szabályokat vezet be a 214 tagszövetségének és az eseményei szervezőinek.

A szövetség elnöke, Sebastian Coe elmondta, fontos volt a szervezet számára, hogy elkötelezze magát a szebb jövő megteremtése mellett.

– A modern világban egyértelművé vált, hogy a sportolók és szurkolók többet várnak tőlünk annál, hogy jól irányítsuk a sportágunkat. Elvárják tőlünk, hogy felelős állampolgárok legyünk, valamint vezető szerepet vállaljunk azokban a problémákban, amik világszerte sújtanak minket. A fenntarthatóság az egyik legnagyobb globális kihívás, ezért szeretnénk kivenni a részünket abban, hogy tisztábbá és zöldebbé tegyük a világot.  

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.