Tizedik Breki Kid’s terematlétika verseny a Generali Arénában

Tizedik alkalommal, 15 általános iskolás csapat részvételével szervezték meg a hagyományos Breki Kids elnevezésű terematlétikai diákversenyt Miskolcon, a Generali Arénában. Az I. és II. korcsoportban 124 kisdiák indult. A vidám, jó hangulatú versenyen, mindig nagy örömmel vesznek részt a kisiskolások.A feladatokat a Kölyök Atlétika és a Sport XXI. feladataiból állította össze Soós Istvánné szakágvezető.

Forma 1-es, összetett pályával kezdtek a fiatalok, guruló átfordulás, szkippelés és gátfutás volt a feladat, majd folytatták az ügyességi próbákkal – szivacs gerelyhajítás távolságra, medicinlabda dobás és helyből távolugrás – hat helyszínen, forgószínpadszerűen. A záró versenyszám az állóképességi próba volt, melyen rengeteg színes golyót gyűjtöttek a versenyzők.

A Miskolci SZC Szemere Bertalan szakgimnáziuma szakközépiskolája és kollégiuma sportedző szakos diákjai aktívan részt vettek a verseny rendezésében és segítették a volt és jelenlegi atlétákból összeállt versenybírói gárda összehangolt munkáját.

Eredményhirdetéskor a „Breki” képpel ellátott egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel jutalmazták a csapatokat.

Eredmények:

Az I. korcsoportban győztes a Szent Imre római katolikus általános iskola (testnevelők: Antalné Máriási Erika és Varsányi Zsolt), második a Fazekas utcai általános Iskola, míg harmadik a Miskolc Szirmai református általános iskola csapata lett.

A nagyobbaknál, a II. korcsoportban szintén a Szent Imre római katolikus általános iskola végzett az első helyen, ezüstérmet szerzett a Miskolc Szirmai református általános Iskola, míg bronzérmesként a miskolci görög katolikus általános iskola csapata ünnepelhetett.

A Miskolc Városi Diáksportszövetség versenysorozatának következő állomása a II. korcsoportosoknak szervezett fedettpályás atlétika verseny lesz a Tábori László futófolyosón.

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.