Új lendülettel

Kácser Zita
Kácser Zita felkészülését nem hátráltatta semmi, teljes értékű munkát tudott végezni.

– Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy? 

Köszönöm, jól, persze fáradtan. Az alapozás elég kemény volt, illetve a sok változás az elmúlt időszakban eléggé próbára tett. Ugyanakkor motiváltnak érzem magam. Ebben a periódusban talán ez a legfontosabb, mert ez lendít át a nehézségeken, és a fáradtságot is elviselhetővé teszi. Fizikailag elmondhatom, hogy igazán jól indult a 2020-as évem. A felkészülésemet nem hátráltatta semmi, nem vagyok sérült, teljes értékű munkát tudok végezni.

– A tavalyi év meglehetősen felemás volt számodra: kutyatámadás, bokasérülés és magánéleti problémák nehezítették a dolgodat, mégis országos csúccsal kvalifikáltad magad az olimpiára. Hogyan emlékszel vissza a 2019-es évre?

– A sportoló életében megszokott, hogy a jó és rossz periodikusan váltja egymást. A korábbi évek tapasztalata, hogy engem sem kerül el ez a kettősség, de akárcsak korábban, most is képes voltam megújulni és alkalmazkodni. Mondhatjuk, hogy végül a sok negatív dolog után sikerült jól zárnom a szezont, és új magyar csúccsal befejezni azt. De augusztus 31-gyel közel sem volt vége az évnek. Bokasérülés miatt ki kellett hagynom életem első világbajnokságát, illetve az olimpiai kvóta megszerzése is új „nehézséget” szült. Ennek a helyzetnek a megoldása több mint két hónapig tartott.

– A hírek szerint új edzővel vágsz neki a 2020-as évnek. Mit érdemes róla tudni? Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg az idei szezonra?

– Szlovén szakember vállalta a felkészítésemet Tokióra, aki örömmel vette a megkeresésemet, és hamar igent is mondott az együttműködésre. Nagyon jól reagálok az edzésterhelésére, amit a napi, őszinte kommunikáció, valamint az egy irányba mutató közös cél kitűzése, és megvalósítása tesz lehetővé. A képességeimnek megfelelően terhel. A célok minden éven ugyanazok: fejlődni a korábbiakhoz képest. Ebben a klubom, a Debreceni Sportcentrum, a Magyar Atlétikai Szövetség, és ő is nagy segítségemre vannak.

– Az olimpiára való felkészülés mennyiben írta át az idei felkészülésedet, illetve programodat? Miben lesz más a 2020-as év, mint az eddigiek?

Augusztusra kell időzítsük a csúcsformát, addig pedig részt veszek több versenyen is mind utcán, mind pályán. A tokiói részvételem kitűnő lehetőséget ad az emberek számára, hogy középtávfutásban is szurkolhassanak magyar indulónak. Szeretnék bizonyítani, így ennek megfelelően építjük fel az idényem, és a minőség kerül előtérbe.

– Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg konkrétan az olimpiára?

Célkitűzés tekintetében igyekszünk a realitás talaján maradni. Önmagában a részvétel is hatalmas dolog, de célunk, hogy a második alkalommal is fussak, és szeretném ezeket a legjobb tudásom szerint abszolválni.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.