Vindics Balázs nem dől hátra

Az UTE versenyzője nem számított az országos csúcsra.

Álomszerűen alakult a fedettpályás országos bajnokság második napja Vindics Balázs számára: az UTE versenyzője 1:46.20-as országos csúcsot futott 800 méteren, magabiztosan maga mögé utasítva az egyaránt egyéni legjobbját produkáló Kazi Tamást (FTC) és Pápai Mártont (GEAC).

Múlt héten már sikerült országos csúcs közelében futnom, így nagyon bíztam benne, hogy az országos bajnokságon meg is tudom javítani azt. Azt persze nem gondoltam, hogy ennyivel jobb lesz ez az idő – árulta el Zemen János tanítványa.  

A 25 éves futó rekordja már csak azért is meglepő, mert – saját állítása szerint – nem volt különösebb előjele a kiugró eredménynek.

Nem igazán számítottam erre – vallotta be Balázs. – Egész szezonban nem éreztem különösebben jó formában magamat, a versenyek mégis rendre nagyon jól sikerültek. De nem aggódtam emiatt, bíztam benne, hogy most is kijön majd a lépés

Nemcsak a presztízs miatt volt fontos az bajnoki aranyérem, illetve a kiugró időeredmény. 

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos volt ez a verseny. Egyelőre egész jól állok – ha ezt a formát nem is tudom megőrizni szabadtérre, csak hasonló eredményeket hozok, még akkor is lehet reális esélyem az olimpiai részvételre. Ez a fő célom, illetve az Európa-bajnokság, utóbbira már meg is van a szintem. Most ez a két verseny lebeg a szemem előtt

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.