Visszatért a 400 méter világcsúcstartója

Wayde van Niekerk több mint két év után versenyzett újra

Több mint két év után tért vissza a pályára súlyos térdsérülése után a 400 méter olimpiai bajnoki címvédője, Wayde van Niekerk. A 27 éves atléta hazájában, Bloemfonteinben indult el két kisebb versenyen, ahol problémamentesen tudta abszolválni a 100 és a 200 métert is.

A dél-afrikai sportoló már tavaly szeretett volna visszatérni, ám a felépülése nem volt zökkenőmentes, így némi késéssel láthattuk újra versenyezni. Az első 100 méteres futásán 10.20-at teljesített kézi méréssel, majd pár nappal később – már elektronikus időméréssel – 10.10-et ért el 100-on, valamint 20.31-et 200-on. Mindhárom versenyt megnyerte.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem, és segített a rehabilitáció során. Ez csupán a kezdet – mondta van Niekerk. – Rendkívül örülök, hogy újra pályára léphettem, a hosszú kihagyás után meg kell tanulnom ismét kezelni ezeket a helyzeteket.

A sprinter még 2017-ben, jótékonysági rögbimérkőzésen szakította el a térdszalagját a jobb lábában, azóta pedig Dohában végezte a rehabilitációt.

A 400 méter világcsúcstartója mindenképp szeretné megvédeni olimpiai bajnoki címét ezen a távon, ehhez viszont részt kell vennie a dél-afrikai országos bajnokságon április végén.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.