11 csapat az Alföldi Régió csapatversenyén

 

Szeged új atlétikai pályája és kifogástalan idő várta az új tanév első SPORT XXI-es versenyén az Alföldi Régió 11 csapatát. Egy nagy busznyi gyerek érkezett Kecskemétről. Két csapatot indított Kiskunhalas, egy-egy egységgel képviselte magát Hódmezővásárhely és a két szegedi klub, a TITÁN TC és a rendező SZVSE.

A versenyen két futószám és két dobószám közül lehetett választani három versenyszámot, a negyedik „tusa” az ötösugrás volt. Ezen kívül minden csapatnak kellett 8x50 m váltót is futnia. A jól előkészített pályán hamar pörögtek a versenyszámok, szinte nem volt üresjárat. A lebonyolításban és a versenybíráskodásban közreműködött a tokiói olimpián szerepelő világbajnok súlylökőnk MÁRTON ANITA és edzője id. EPERJESI LÁSZLÓ is. GUBA PÁLNÉ GYÖRGYIKE mindenre kiterjedő pontossága révén a tervezett időn belül került lebonyolításra verseny.

Az eredményhirdetéskor minden résztvevő sport csokit kapott, a legjobb három csapat érem díjazásban részesült. A dobogót kibérelték a Bács-Kiskun megyei klubok. Nagy csatában a SIMITY LACI trenírozta KARC „A” csapata végzett az élen. Második lett a félegyházi JOGGING PLUS SE, míg a harmadik helyet a Kiskunhalasi AC „A” jelű nyolcasa  érdemelte ki.

A versenyt vidámság és jókedv jellemezte, azt hiszem ez talán a legfontosabb ebben a korosztályban. A gyerekek testközelből láthattak egy „igazi” ATLÉTÁT. Ideális környezetben mutathatták meg tudásukat. A csapatverseny sajátossága, hogy a kimagasló eredmények ugyan meglátszódnak, de az esetleges gyengébb eredményekkel is sikeres csapattag lehet bárki. Öröm volt látni, hallani, ahogy egymást biztatták a gyerekek, szurkoltak a szülők csemetéiknek. Sportszerűségből, emberségből pozitív energiát nyert itt versenyző, edző, és még talán a maroknyi szülő is, aki elkísérte gyermekét a versenyre.

A régió következő alkalma Hódmezővásárhelyen a pálya egyéni  verseny lesz október 1-én.

Szloboda Mihály
régiós koordinátor

 

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.