A 17 éves Tóth Anna bronzérmes az U20-as világbajnokságon!

Tóth Anna

Hat fiatal magyar atlétának is szurkolhattunk a Kenya fővárosában, Nairobiban megrendezésre kerülő U20-as világbajnokság szombati napján. Közülük Tóth Anna szerepelt a legjobban, aki a harmadik helyen ért célba 100 méteres gátfutásban.

Tóth Anna első magyar női sprinterként futhatott döntőt az U20-as világbajnokságok történetében, ráadásul alig 17 évesen sikerült véghezvinnie ezt a történelmi tettet. A Miskolci Sportiskola tehetsége a pénteki elődöntőben 13.46-ra javította egyéni legjobbját, és ezúttal is kitett magáért.

Anna végig koncentráltan futva megközelítette egyéni csúcsát (13.58), amivel egy gyönyörű bronzérmet szerzett. A verseny egyik nagy esélyese, Ditaji Kambundji a táv közepénél beleakadt az egyik gátba, amivel magával rántotta a lengyel Weronika Barczot – ez, valamint a szlovák Viktória Forster bukása segítette a minél eredményesebb szereplést. A győzelem a jamaicai Ackera Nugenté lett, aki 12.95-ös idejével kiemelkedett a mezőnyből, mögötte az észt Anna Maria Millend és a magyar atléta ért célba.

Gratulálunk Anna edzőjének, Tigyi Józsefnek is tanítványa remek eredményéhez!

Mivel végül csak 14 indulója volt a férfi magasugrásnak, ezért az előzetes tervekkel szemben végül csak döntőt rendeztek ebben a számban. Ez azt jelentette, hogy a többiekhez hasonlóan Hodossy-Takács Sámuelnek sem kellett selejteznie a szombati finálé előtt. A debreceni atlétának 2.00 méteren sikerült beszállnia a versenybe, azonban a 2.06 méteres magasságot sajnos már nem sikerült átugrania, így a 13. helyen zárt.

Bánóczy Árpád a 400 gát első elődöntőjében kapott helyet, ahol egy erős kezdés után végül a nyolcadik pozícióban ért célba. 53.47-es ideje összesítésben a 19. helyet jelentette a Vasas SC atlétája számára.

A délelőtti programban Spiller Tiziana 12., Zahorán Petra 16. lett 10 000 méteres gyaloglásban, Strigencz Zalán helyezetlenül zárt diszkoszvetésben.

Tóth Anna a magyar küldöttség második bronzérmét szerezte. Az első Szűcs Szabina nevéhez fűződik, aki hétpróbában lett harmadik. Vasárnap már csak egyetlen magyar tehetségnek szurkolhatunk: Urbán Zita az 1500 méter – magyar idő szerint – 14:50-kor kezdődő döntőjében áll rajthoz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.