3 egyéni csúccsal 3. helyen áll Krizsán Xénia Götzisben az első nap végén

Krizsán Xénia

Csodálatos eredmények születtek Götzisben az összetett világkupán. Krizsán Xénia az első nap négy versenyszámából háromban is egyéni csúcsot ért el és az összesítésben 3831 ponttal a harmadik helyen áll!

Íme az eredmények:
100 gát: 13,31mp PB
Magasugrás: 180cm
Súlylökés: 14,47m PB
200m: 24,32mp PB

A pontverseny állása:
1. Annie Kunz (USA) 3897 pont
2. Anouk Vetter (NED) 3870 pont
3. Krizsán Xénia 3831 pont

Krizsán Xéniát kérdeztük, hogy ő hogy élte meg a mai napot:

"Nagyon jól vagyok, nagyon örülök ennek a teljesítménynek, 4 számból 3 egyéni csúcsot elérni jó dolog."

"Nem számítottam rá, hogy ilyen jól fog menni, mert nem vagyok teljesen csúcsformában. Úgy is készültem, megbeszéltük az edzőmmel, hogy még nem fogom magam úgy érezni, ahogy lehetne."

"Alapvetően az olimpiára készülünk, most nem volt nagy felkönnyítés, azaz voltak edzések rendesen."

Ezt azt is jelentheti, hogy még több van benned?
"Úgy érzem, hogy igen, de ahhoz mindennek jól kell kijönnie."

"Itt Götzisben nagyon jó körülmények között versenyzünk. Nincsenek call roomok, nem vagyunk időhöz kötve, szabadabban tudunk készülni a versenyszámokra. Nagyon szép helyen vagyunk, barátságos a pálya, nagyon kedvesek az emberek, kint az utcán is ránk köszönnek.

"Vannak bőven kemény ellenfelek, látszik, hogy volt, akinek jól sikerült a felkészülés, de vannak, akik nincsenek extra formában. A lengyel Adrianna Sulek (3795 pont) például nagyon felkészült, 186 centit ugrott és szinte minden számban egyéni csúcsot ért el."

"Holnap a távolugrás lesz a legnehezebb, hogy ne lépjek be, de ne is túl messziről, hanem pont jó helyről ugorjak. Ettől tartok a legjobban, a többit úgy érzem megoldom."

"Még nagyon sok minden fog történni holnap, nagyon szoros a mezőny (160 ponton belül van az első 10 helyezett), majd a 800 méter előtt lehet gondolkodni, ott dől majd el, hogy mire számíthatunk."

---

A férfiak mezőnyében magasan kiemelkedik a kanadai Damian Warner, aki több, mint 300 ponttal vezeti a pontversenyt és fantasztikus eredményekkel zárta az egyes versenyszámokat is. 100 méteren mindössze 2 századdal maradt el a világ legjobb összetett versenyen elért eredményétől, amelyet ő maga ugyanitt, Götzisben ért el 10.12-vel 2019-ben. Távolugrásban pedig 8,28-al nyert, ami szintén a világ legjobb összetettben elért távolugró rekordja lesz, ha holnap megfelelő pontszámmal be is fejezi a versenyt. Az előző rekord 8,23 volt, amit a cseh Roman ŠEBRLE ért el Eugene-ben 2012-ben, Götzisben pedig 20 éves versenyrekord dől meg ezzel a mai eredménnyel, ha hitelesítik majd.

Folytatás vasárnap!

Minden eredmény, program és élő stream is megtalálható a verseny hivatalos weboldalán:
https://meeting-goetzis.at/en/

Krizsán Xénia szombati versenyvideói:

800 méter

Súlylökés (14.47)

Magasugrás (180cm)

100 gát

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.