32 éves fedett pályás világrekord dőlt meg súlylökésben

Ryan Crouser, súlylökő

Az olimpiai címvédő Ryan Crouser 22,82 méterre javította a férfi súlylökés fedettpályás világcsúcsát.

A 28 éves atléta az Arkansasi Egyetemen rendezett versenyen rögtön első kísérletére túlszárnyalta honfitársa, Randy Barnes 1989-ben elért 22,66 méteres rekordját.

Crouser vasárnapi eredménye minden idők tizedik legnagyobb lökése. A szabadtéri csúcsot továbbra is Barnes tartja 23,12 méterrel, de az újdonsült fedettpályás rekorder is lökött már a mostaninál nagyobbat, 22,91 métert szabadtéren.

A riói olimpiai bajnok, 2019-es vb-ezüstérmes súlylökő mellett az Indoor Tour kontinentális szériájának Fayetteville-i állomása tartogatott még figyelemre méltó eredményeket. A gátfutó-világbajnok Grant Holloway 7.35 másodperces észak-amerikai rekordbeállítással tudott 60 méteres gátfutásban diadalmaskodni. A mögötte célba érkező Michael Dickson 7.54-es egyéni csúcsot futott.

Kendra Harrison, a női 100 méteres gátfutás világcsúcstartója ezúttal 300 méteres síkfutásban próbálta ki magát, és zárt a harmadik helyen 36.83 másodperces idővel.

A legszorosabb versenyt a 60 méteres síkfutás hozta, ahol az első négy helyen célba érő atléták között alig 3 századmásodperc volt. Az aranyérem a nigériai Blessing Okagbare birtokába került, 7.17-es vasárnapi futása élete legjobbja volt.

Az eredmények IDE KATTINTVA érhetőek el!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.