Amerikai csúcsokat hozott az Indoor Tour Gold sorozat szombati versenye

Donovan Brazier

A szombat esti New Balance Indoor Grand Prix-n az észak-amerikai kontinens sztárjaié volt a főszerep.

Donovan Brazier kiválóan kezdte a 2021-es szezont. Staten Islanden 1:44.21-es idővel egy századmásodperccel megjavította saját maga fedett pályás észak-amerikai rekordját 800 méteren. A négyből az utolsó köre 26.84 volt, ami igencsak jónak mondható – e nélkül nem jött volna neki össze minden idők negyedik legjobb eredménye ezen a távon.

„A terv az volt, hogy gyorsan kezdek, és megnézem, hogy tud-e valaki velem jönni. A vége már nagyon fájt, az utolsó 200 méteren már csak az amerikai rekord járt a szemeim előtt. Amikor a célba érve megláttam, hogy az óra 1:44.22-t mutat, kicsit elkeseredtem, de ez nem tartott sokáig, mert utólag egy másodperccel módosították az időt. Nagyon boldog vagyok” – mondta a World Athletics honlapjának a verseny győztese.

Míg a 800 méter papírforma eredményt hozott, addig 1500 méteren Oliver Hoare az este egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta sikerével. Az ausztrál versenyző az amerikai egyetemi bajnokság két évvel ezelőtti győztesét, Jake Wrightmant hajrázta le az utolsó körben.

A női 2 mérföldes távon Elle Purrier több mint 20 másodperccel javította meg az egyéni legjobbját, az észak-amerikai csúcsot pedig több mint nyolc másodperccel szárnyalta túl. A 25 éves futó 9:10.28-cal, remek utolsó 400 méterrel utasította maga mögé Emma Coburnt. A nyolc célba érkezőből heten is egyéni csúcs részidőn belül futottak a 3000 méteres résztávnál.

Közel hét évvel azután, hogy az olimpiai bajnok Shaunae Miller-Uibo utoljára fedett pályán versenyzett 400 méteren, szombat este már második bahamai rekordját érte el idén. A táv 26 éves specialistája 50.21-gyel, a világ idei legjobb idejével bizonyította kiváló formáját. Szintén nem futott még senki gyorsabban Kendra Harrisonnál 2021-ben. A 100 méteres gátfutás szabadtéri világcsúcstartója Staten Islanden 60 méteren szédületes, 7.82-t repesztett. Harrison mögött Tiffany Porter és Gabrielle Cunningham is jól teljesítettek (7.89).

Szintén ott volt a viadalon a 200 méter világbajnoka, Noah Lyles, aki 20.80-nal meg is nyerte ezt a versenyszámot, a 60 méteres síkfutás előfutamaiban pedig 6.76-tal jelentkezett. A fedett pályás világbajnok Sandi Morris női rúdugrásban 460 centiméteres ugrással szerezte meg az első helyet.

Az Indoor Tour Gold sorozatának következő állomására a márciusi fedett pályás Európa-bajnokság helyszínén, a lengyelországi Torunban kerül sor, méghozzá február 17-én, szerdán este. 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.