Az Ikarus BSE pályáján is Sport XXI-es versenyt rendeztek a hétvégén

Március 20-án, az Ikarus pályán került megrendezésre a Közép-Magyarország régió „terem” I. versenye. A hagyományosan januári teremverseny feladatai szabadtéri körülmények között lettek alkalmazva, hiszen csakúgy, mint december elején - ráadásul akkor kedvezőtlenebb időjárási körülmények között -, ez alkalommal is a szabadtéri rendezés volt az egyetlen reális alternatíva a régióban. A legfontosabb cél az volt, hogy bő negyedév után ismét legyen egy versenyzési lehetőség a fiatal korosztály számára.

Hat szakosztály közel 80 sportolója vett részt a kései idénnyitó versenyen. Ez alkalmommal már az új korosztályos felosztási rendszerben csupán az U12-es gyerekek részvételével szerveződött az esemény.

Az időjárás abszolút alkalmas volt a pörgős rendezésű, körállomásos feladatok végrehajtásához. Sprintfutás, hosszú gátfutás, helyből távolugrás, zsámolyszökdelés és medicinlabda lökés elszökkenésből gyakorlatok alkották a versenyt. Sokoldalú felkészítésből gyakorlatilag külön gyakorlás nélkül is rutinból végrehajtható feladatokról volt szó.

A legtöbb csapattal az házigazda Ikarus BSE vett részt (4), mellettük a Honvéd, Postás, UTE, TVE és az MTK egy-egy csapattal képviselte magát.

Tomhauser István

KöMR koordinátor

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.