Baji Balázs harmadik lett Marseille-ben

Baji Balázs

Baji Balázs 13.69-es időt futott a Continental Tour Bronze sorozatának marseille-i versenyén 110 méteres gátfutásban, amivel a harmadik helyen zárta a viadalt.

„Hiába futottam ismét 13.69-et, mégis egy előrelépésnek tekintem a mai napot. Ez volt a harmadik versenyem rövid időn belül, így már nem voltam olyan friss, és mások voltak a körülmények a prágaihoz képest, a  mínusz 1-es szembeszél nem segítette a dolgom” – mondta az öt napon belül harmadik versenyét teljesítő, világbajnoki bronzérmes atlétánk.

A szélviszonyok és a sűrű menetrend - a hétfői prágai viadal előtt szombaton, a Magyar Nagydíjsorozat tatabányai állomásán állt rajthoz – ellenére is sikerült kihoznia magából a maximumot, és így a 13.36-ot futó Asier Martínez, illetve a 13.58-cal célba érő Petr Svoboda mögött a harmadik lett Marseille-ben.

„Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mind technikailag, mind fizikailag is kezd összeállni a mozgásom. Még mindig nagy rajtam a nyomás, de bízom benne, hogy a hátralévő legalább két lehetőségem alkalmával meg tudom mutatni, hogy mi rejlik bennem, és összejön az olimpiai kvalifikáció” – tekintett előre optimistán a 110 méteres gátfutásban a kijutást érő 40. helytől alig négy pozícióra lévő kiválóságunk, akit a június végi Magyar Bajnokság mellett a június 19-én, Madridban megrendezésre kerülő versenyen harcolhatja ki a tokiói szereplést.

Bajin kívül ott lett volna még a francia kikötővárosban Kerekes Gréta is, aki azonban nem tudott rajthoz állni. Ennek oka a két nappal ezelőtt, Prágában elszenvedett apróbb sérülése, amikor a 100 méteres gátfutás befutója közben úgy dobta magát a minél jobb eredmény érdekében, hogy utána elesett.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.