Budapest 2023 után Tokió 2025, Japán lehet a következő atlétikai vb házigazdája

 

A Kyodo hírügynökség értesülései szerint a Japán Atlétikai Szövetség (JAAF) benyújtotta pályázatát a 2025-ös atlétikai világbajnokság megrendezésére az október 1-jei határidő előtt.

Sebastian Coe, az Atlétikai Világszövetség (WA) elnöke tavaly már célozgatott a JAAF-nak arra, hogy a japán főváros négy éven belül vállalkozhatna a vb megszervezésére. „Láttam a stadiont, ami tökéletes helyszíne lehetne egy majdani atlétikai világbajnokságnak” – közölte Coe tavaly októberben. Célunk, hogy a helyi hatóságok és szövetségek támogatásával mielőtt visszatérjünk ebbe a nagyszerű városba – tette hozzá.

A WA várhatóan jövő márciusban dönt a nyertes házigazdáról.

A 2017-es tervek szerint a tokiói nemzeti olimpiai stadion labdarúgó meccseknek adott volna otthont, de valószínűbb, hogy megmarad multifunkciós sportlétesítménynek.

Japán utoljára 2007-ben Oszakában rendezett atlétikai világbajnokságot, Tokió 1991-ben volt házigazda.

A 2021-es világbajnokságot a koronavírus járvány miatt elhalasztották, így 2022-ben rendezik meg az oregoni Eugene, az USA-ban, 2023-ban pedig Budapest lesz a helyszín.

A koronavírus világjárvány kitörése előtt még Kenya, Marokkó és a Dél-afrikai Köztársaság is jelezte rendezési szándékát a 2025-ös eseményre.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.