Csóti Jusztina és Máté Tamás is duplázott a Budapest Bajnokságon

Csóti Jusztina

Izgalmas versenyeket hozott a Budapest Bajnokság és Budapest Open - Schulek Ágoston Emlékverseny szombati napja, ahol – többek között – Baji Balázs, Halász Bence és Gyurátz Réka is megmérettette magát.

A május közepe-végéhez képest hűvösebb, felhős időben zajló verseny a felnőttek között a női magasugrással kezdődött, amit kisebb meglepetésre Fekete Fédra nyert meg, méghozzá 1.79 méteres egyéni csúcsbeállítással. A második Renner Luca lett 1.76 méterrel, a harmadik helyen pedig Szabó Barbara zárt, 1.73 méteren.

Férfi 110 gáton Baji Balázs előbb az elődöntőben 13.80-ra, majd a döntőben 13.75-re javította idei legjobbját. Világbajnoki bronzérmes atlétánk pár gátba még bele-beleakadt, de a formája egyre biztatóbb a szezon legfontosabb része előtt.

A szombati napon mind a nőknél, mind a férfiaknál ugyanaz a személy nyerte a 100 métert, mint aki a 200 métert. Ráadásul Máté Tamás és Csóti Jusztina is az FTC színeiben tudott duplázni, egyaránt kiváló eredményeket elérve. Máté a 100 métert 10.48-cal, az egyéni csúcsától alig két századdal elmaradva tudta behúzni, sőt 200-on is csupán hat századra volt élete legjobbjától (20.92).

Csóti Jusztina viszont mindkét sprintszámban egyéni csúcsot futott, 100-on 11.66, 200-on 23.93 állt a neve mellett.

„Már a nap elején éreztem, hogy bennem van egy jó eredmény. A lábaim könnyedén mozogtak, örülök, hogy viszonylag egyedül is sikerült megfutnom ezeket az időket. Ahhoz képest, hogy reggel milyen idő volt, végül a szél se fújt, így ez a része is teljesen rendben volt a versenynek”

– mondta a 23 éves fiatal sprinter.

Gyurátz Réka ismét legyőzhetetlen volt kalapácsvetésben, ráadásul már csak két centire maradt el az idén még el nem ért 70 métertől.

„Még mindig azt érzem, hogy rengeteg van a mozgásomban és a technikámban, de ez egy nagyon jó alapot ad majd az előttem álló, keményebb edzésekkel teli időszakra. Elég sűrű volt a versenynaptárunk, de a következő héten napi két edzés vár rám. Utána szeretnék minél több versenyen elindulni, majd júliustól a fókusz megint átértékelődik, és az olimpiai felkészülésen lesz a hangsúly”

– értékelt a Szombathelyi Dobó SE kiválósága, aki ezúttal 69.98 méterrel tudott diadalmaskodni. A vasiak kisajátították maguknak a dobogót ebben a számban, ugyanis Gyurátz mögött Németh Zsanett és Viszkeleti Villő végzett.

A férfiaknál Halász Bence a negyedik sorozatban 74.93 métert dobott, amivel megnyerte a versenyt a szintén jó teljesítményt nyújtó Rába Dániel előtt, aki csupán fél méterre maradt el az egyéni csúcsától, és a május elsejei szombathelyi dobóverseny után második alkalommal jutott 73 méter fölé 2021-ben. A dobogó harmadik fokára a VEDAC atlétája, Pásztor Bence állhatott fel, 71.80-at elérve.

„Többet szerettem volna kihozni a mai versenyből. Erős fájdalommal kellett küzdenem a térdemben az egész héten, bízom benne, hogy nem újult ki a sérülésem, és csupán a front miatt van. Jövő héttől visszaállunk a kemény edzésekbe, és a következő versenyeken már szeretnék a 78-80 méter felé kacsingatni”

– mondta a nemrég sérülésből felépülő Halász Bence.

A női távolugrás ismét kiélezett csatát hozott három kiválóságunk, Nguyen Anasztázia, Lesti Dia és Farkas Petra között. Míg az első sorozat után Lesti Dia, a második kör után már Nguyen Anasztázia vette át a vezetést 6.64 méterrel, aminek köszönhetően ez a délután az ő sikerét hozta. Az első és a harmadik helyezett között alig 11 centiméter volt a különbség: Lesti kilenc centivel maradt le az MTK ugrója mögött, Farkas pedig további kettővel a TSC-Geotech atlétájától.

A férfi távolt Pap Kristóf 7.56 méteres új, szabadtéri egyéni csúccsal tudta megnyerni. Gerelyhajításban Bogdán Annabella legyőzte a pár héttel ezelőtt a Dobó Európa Kupán a B-döntőt megnyerő Moravcsik Angélát. A férfiak között a spliti viadal U23-as versenyében 7. helyezett Járvás Máté volt a legjobb, akinek ezúttal 70 méter alatti teljesítmény is elég volt a sikerhez.

Izgalmasan alakultak a 800 méteres futamok is, a nőknél a TFSE-s Ferencz Anna legyőzte az egyaránt BEAC-os Ohn Kingát és Heffner Hédit. Mindhárman új egyéni csúccsal értek célba. A férfiaknál Kazi Tamás sokáig jó pozícióban volt, ám a végén négyen is elmentek M35-ös világcsúcstartónk mellett. Az első hely végül a remekül hajrázó Pápai Mártoné lett. Együd Máté, Huller Dániel és Kiss Gergő Xavér is egy másodpercen belül jöttek be a győztes 1:50.85-ös idejéhez képest.

Férfi rúdugrásban Ivan Horvat révén horvát siker született – ő volt az egyetlen, aki át tudta vinni az 5 méteres magasságot. Az ezúttal rendhagyó módon akadályok nélkül megrendezett 3000 métert Imre Petra és Szemerei Levente nyerték. A női 100 méteres gátfutás Edőcs Fanni sikerét hozta.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.