Dobromir Karamarinov az EA új elnöke

Dobromir Karamarinov

Dobromir Karamarinovot ellenszavazat nélkül választották meg az Európai Atlétikai Szövetség elnökének az EA 27. kongresszusán, a svájci Lausanne-i Hotel Royal Savoy szállodában.

Karamarinov lett a hatodik európai atlétikai elnök Adriaan Paulen (1970-1976), Arthur Gold (1976-1987), Carl-Olaf Homen (1987-1999), Hansjorg Wirz (1999-2015) és Svein Arne Hansen (2015-2020) után. Ideiglenes elnökként már eddig is Karamarinov vezette a szervezetet 2020 márciusa óta, amikor elődje agyvérzést kapott és így nem tudta ellátni a feladatait. Hansen 2020 júniusában meghalt.

"Még egyszer köszönöm a támogatást és a bizalmat. Bár a mai választás egyhangú volt, ezt a támogatást és bizalmat nem veszem természetesnek. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy elnökké választottak és továbbra is szolgálhatom az európai atlétikát. Célom, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy megháláljam a támogatásukat és bizalmukat" - mondta Karamarinov elnöki beszédében.

Az 1958-ban Bulgáriában született Karamarinovot 2007-ben választották meg először az EA Tanács tagjának. Két ciklus után 2015-ben megválasztották első alelnökké, majd 2020 márciusa óta ideiglenes elnök.

Karamarinov korábban atlétikai edző volt, és posztgraduális sportmenedzser diplomát szerzett. A Bolgár Atlétikai Szövetség, valamint a Balkán Atlétikai Szövetségek Szövetségének elnöke.

Amellett, hogy Karamarinov lett az EA elnöke, Jean Graciát (francia) alelnökké választották. Cherry Alexander (brit) és Libor Varhanik (cseh) mellett fog dolgozni, akiket a 2019-es prágai EA Kongresszuson választottak meg alelnöknek négy évre.

Az EA Tanácsában megüresedett két posztot Jürgen Kessing (német) és Henryk Olszewski (lengyel) töltötte be.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.