Egyéni győzelmek, közel 300 induló a 29. Kovács Gyula Nemzetközi Gyermek Atlétikai Egyéni versenyen

A DSC-SI atlétikai szakosztálya és a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület volt a házigazda Gyulai István Atlétikai stadionban a 29. Kovács Gyula Nemzetközi Gyermek Atlétikai verseny jó rendezéshez, amely kapcsolódott a Sport XXI verseny sorozathoz egyéni versenyszámok megrendezésével.

A Debreceni Sportcentrum nagyon szépen berendezett atlétikai stadiont és kitűnő feltételeket biztosított rendezéshez, a nagy versenyek hangulatához hasonlóan. A lebonyolítást a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE) valamint a Bihari Atléta Bírók Sportegyesület (BABSE) versenybírói látták el.

A versenyen közel 300-n álltak rajthoz az egész országból valamint a határon túlról a Nagyváradi sportiskolások is részt vettek, a mellékletben található jegyzőkönyv szerint.

A verseny 7 órás programjában a U8. U10, U12, éves gyerekek lány és fiú kategóriákban, 60m, 60 gát, 300m, 600m, távolugrás, magasugrás kislabda hajítás és 4x60m váltó versenyszámokban kerültek értékelésre, 58 eredményhirdetéssel.

A versenyszámok 1-6 helyezett versenyzői rendkívül ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át 1-3 helyezettek érmeiket, 4-6 helyezettek okleveleiket. Mindenki CSOKIMAX édességcsomagot kapott, a győztesek pedig Kovács Gyula leánya által felajánlott kupákat vehettek át, Kovács Gyula tanítványaitól, családjától, egykori edzői kollégáitól.

A lelátón sok szülő, is nagy tapssal köszöntötte a célba érkező versenyzőket valamint eredményhirdetésnél boldogan fotózták gyerekeiket.

Köszönjük valamennyi edzőkollégának, és testnevelőnek, akik ilyen nagy létszámban itt voltak a versenyen, valamint előtte felkészítették a gyerekeket. E verseny is bizonyította, hogy a Sport XXI. programban van, igény az egyéni versenyre hisz kivételes képességeik itt domborodnak ki igazán.

A helyi felnőtt mai Debreceni versenyzők is szinte mindannyian e versenyeken indultak el először, Kozák Luca, Kerekes Gréta, Koroknai testvérek, Klekner Hanga Csenge, Hodossi Takács Sámuel, K Szabó Gabriella csak néhány mai versenyző a teljesség igénye nélkül.

Nagyon fontosak e gyerekkorosztályban, hogy atlétikai sikerélmények legyenek, hogy sportágunknál maradjanak a sportági konkurenciában.

Csak köszönet illeti a házigazda DSC-SI szakosztályát, hogy méltó versennyel emlékezett meg ismét Kovács Gyuláról egykori versenyzőjéről és edzőjéről és köszönjük valamennyi segítőnek, önkéntesnek támogatónak, egykori tanítványoknak a támogatást. A debreceni atléta társadalom is önzetlenül tette a dolgát a verseny sikeréért.

A verseny fotói megtekinthetők: https://www.facebook.com/birinyi.ella/posts/10208356763313339

Nagy Tibor

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.