Egyéni rekordok és Keszthelyi-tripla a korosztályos ob-n

Szűcs Szabina

Több izgalmas összecsapást és rengeteg egyéni legjobb időt hozott a február 27. és 28. között a BOK-csarnokban megrendezett U18-as és U20-as fedettpályás atlétikai országos bajnokság.

A kétnapos versenyen számos egyéni eredménynek örülhettek a résztvevők, de ami talán még nagyobb boldogságra ad okot a sportág kedvelőinek az az, hogy összesen 37 olyan egyesület volt az ob-n, amelynek legalább egy versenyzője éremmel tért haza. Ez a szám már önmagában is megmutatja, hogy a sportág hazai bázisa mennyire számottevő, ha pedig azt is megemlítjük, hogy 20 olyan klub akadt, ahol sikerült az aranyérem begyűjtése is, joggal bizakodhatunk abban, hogy a következő generáció is hasonló sikereket ér majd el, mint az előzőek.

Amennyiben az aranyérmek számát vesszük alapul az egyesületek versenyében, kijelenthetjük, hogy a Szolnoki SC-SI volt a legeredményesebb. A Tisza-partiak öt arannyal tértek haza, ráadásul az egyik versenyzőjük triplázni, míg a másik duplázni tudott.

A legtöbb érmet szintén két vidéki klub gyűjtötte be, a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club és a Győri Atlétikai Club egyaránt 11 éremmel büszkélkedhetett.

Panaszra a fővárosi egyesületeknek sem volt oka, az FTC, az Ikarus BSE, az MTK és a Budapesti Honvéd is 4-4 arannyal gazdagodott a két nap során.

Az egyéni teljesítmények tekintetében is sokan nyújtottak kiemelkedőt. A legeredményesebb versenyző Keszthelyi Luca lett, aki az U18-as korosztályban magasugrásban, távolugrásban és hármasugrásban is győzni tudott. Bár rajta kívül a triplázás senkinek nem sikerült, duplázók azonban szép számmal akadtak. Az ifjúsági korosztályban a női versenyben Fekete Júlia, Kocsis Luca és Moser Boglárka zsebelt be 2-2 aranyérmet, a férfiaknál pedig Pálvölgyi Levente és Bánóczy Kristóf volt erre képes. Az U20-asoknál Szűcs Szabina duplázott, ő magasugrásban és hármasugrásban diadalmaskodott.

Nemcsak érmekben mutatkozott meg a fiatalok jó formaidőzítése, hanem az egyéni rekordokban is. A versenyzők nagy része képes volt megdönteni saját legjobbját, míg a felnőtt mezőnyben is eredményes Illovszky Dominik hazai juniorrekordot futott a 60-as mezőnyben. A toruni fedettpályás Eb-n is induló futó ezúttal 2 századdal elmaradt a felnőtt ob-n teljesített idejétől, 6.74-es csúcsával azonban így sem lehet elégedetlen. Egyelőre mindkét eredmény rekordnak minősül, amíg a hitelesítés időszaka le nem zajlik.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.