Ekler Luca az 5. helyen zárta a 400 métert a tokiói paralimpián

Ekler Luca

A paralimpiai bajnok Ekler Luca az 5. helyen végzett a T38-as kategória 400 méteres döntőjében, amivel véget ért a magyar atléták számára a paralimpia.

Ekler Luca fantasztikus másfél hetet tudhat maga mögött. Az egy héttel ezelőtt szombaton 100 méteren 4. helyen célba érő sportoló kedden kétszer is megjavította saját világrekordját távolugrásban.

Már az első kísérletre elért 5.60 méteres eredményével is megnyerte volna a paralimpiát, de harmadik kísérletre még tovább, 5.63 méterre javított, így nem férhetett kétség ahhoz, hogy Oláh József és Szabó Tibor után ő lesz a magyar atlétika történetének harmadik paralimpiai bajnoka.

A 22 éves fiatal versenyző pénteken 400 méteren a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a szombati fináléba, ahol a zuhogó esőben 1:01.22-es idővel az 5. helyen végzett. Az aranyérem a német Lindy Ave birtokába került, aki kereken egy perc alatt futotta le az egy körös távot, amivel megjavította Ekler Luca világrekordját.

Ekler Luca mellett további három magyar atlétának szurkolhattunk a tokiói paralimpián. A T20-as kategóriában 400 méteren Biacsi Ilona a 10., ikertestvére, Bernadett pedig a 12. helyen végzett. Erősebb számukban, 1500 méteren Ilona az 5., Bernadett a 8. helyen zárt.

Szöllősi István 13.59 méterrel a 8. helyen zárt súlylökésben. A 25 éves sportoló az F20-as kategóriában állt dobókörbe és érte el idei legjobbját a második sorozatban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.