Elhagyhatja a kórházat Márton Anita mestere, de kerekesszékben ülve tart majd edzéseket

Márton Anita és Eperjesi László

Több mint három héttel azután, hogy súlyos lábsérülésekkel kórházba került és kétszer is műteni kellett, pénteken hazatérhet az otthonába Eperjesi László, a fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita edzője.

Amint arról az SzPress Hírszolgálat nemrégiben beszámolt, a szülése után visszatérésre készülő súlylökőnő sikereinek kovácsa a kórházban gyorsan megtalálta a módját annak, hogy nagyfia, ifjabb Eperjesi László segítségével miként tudja zökkenőmentesen irányítani első számú tanítványa edzéseit.

Megtanult „távedzést” tartani

„Eddig fekvőbetegként írtam meg Anita edzésterveit, azokat követve végezte a munkáját. Mozgásáról a fiam nap, mint nap videókat készített, a felvételeket elemezve tudtam megállapítani, hogy mennyire pontos a dobások végrehajtása. Megtanultam 'távedzést' tartani, miközben Anita arra érzett rá ügyesen, hogy miként tudja a pappírra vetett soraimat a dobókörben életre kelteni."

"Így is jól haladtunk előre, de hamarosan elérkezik az ideje annak is, talán már a jövő héten, hogy újra ott lehetek a pályán. Azért nem azt mondom, hogy újra ott állunk majd egymással szemben, mert én a lábaimat kímélve kerekesszékben fogok ülni”

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 62 esztendős atlétaedző, aki a történtek után is megőrizte a jókedvét és az optimizmusát.

Gólya viszi a fiát

Eperjesi László nem csinál titkot abból, hogy miként jut majd el a pályára, illetve kikre számít a nem könnyű helyzetében.

„Minden nap eljön majd értem a versenyzőink közül két markos fiú, aztán vagy az ölükbe kapnak, vagy amolyan gólya viszi a fiát módjára lecipelnek az első emeletről egy autóhoz, amit természetesen nem én fogok vezetni. Kint a pályán majd átülök a másik „járműbe”, az összecsukható kerekesszékembe, így tartom meg az edzéseket. Fog ez menni, mint a karikacsapás, nem tartok attól, hogy bármi is megváltozna az edzések menetében.”

Eperjesi az önzetlenségéről adott tanúbizonyságot, amikor kijelentette, hogy mostantól el kell vonatkoztatni a személyes gondjaitól és a nehézségeitől. Ennél ugyanis sokkal fontosabb az, hogy a szegedi dobóatlétákat sikeresen tudják felkészíteni az előttük álló feladatokra.

„Ez most egy olyan helyzet, amire álmomban sem számítottam, de ezúttal is igaz az a magyar mondás, hogy nem az a legény, aki adja, hanem aki állja. Noha én legkorábban csak másfél hónap eltelte után mozoghatok biztonságosan a sípcsont- és a bokaműtétem után, de a másik lábamon elszenvedett sarokcsontsérülésem miatt is, edzőként talpon fogok maradni."

"Köszönettel tartozok dr. Ságh Zoltán sebészorvos úrnak, aki két sikeres műtéttel segített rajtam, a szegedi klinika velem foglalkozó ápolóinak, ugyanúgy a fiamnak és az edzőtársainak, akik átmenetileg átvették a tanítványaimat. Példás segíteni akarásuk és az összefogásuk lelket öntött belém és erőt adott nekem” – hangsúlyozta befejezésül Eperjesi László.

Szalay Péter

SzPress Sporthírszolgálat

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.