Elhunyt dr. Spiegl József

Spiegl József

A magyar atléták közössége, a magyar sporttársadalom búcsúzik a 74 éves korában elhunyt Spiegl Józseftől.

A kiváló sportvezető, sportszervező, testnevelő tanár megbízott elnökként fél éven át vezette az atlétika szövetséget, a szervezet alelnöke és elnökségi tagjaként jelentős események megrendezésének vezetője volt.

Irányította a múlt század nyolcvanas éveinek nagy sikerű - hazai és nemzetközi elismerés övezte - fedettpályás Világbajnokságának és két Európa bajnokságának szervező bizottságát.

Az atlétikához való folyamatos kötődését jelzi, hogy az 1966-os szabadtéri EB-n való közreműködésétől kezdve a sportágban tevékenykedett, többek között a később megvalósult és hagyománnyá vált utcai futóversenyek, Budapest Nagydíjak szervezésében, lebonyolításában is részt vett.

Sportvezetői pályafutása során állami és társadalmi szervezetek vezető funkcióit látta el, alkotóan vett részt különböző szabadidősport mozgalmak, események létrehozásában, működtetésében.

Két olimpián volt a magyar küldöttség csapatvezető-helyettese.

A kilencvenes évek közepétől, Kaposvárra költözve jelentős feladatokat látott el a város és Somogy megye sport- és társadalmi életében.

Az atléta család elismeréssel és tisztelettel emlékezik dr.Spiegl Józsefre, a sportágért, a sportért végzett tevékenységére.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.