Elkezdődött az év az atlétikában

MTK hármasugrás

Január utolsó előtti hétvégéjén több helyszínen is fedettpályás versenyeket rendeztek. Szombaton Budapest, vasárnap pedig Győr és Székesfehérvár voltak az események középpontjában.

Szombaton a Magyar Atlétika Szövetség a BOK Csarnokban a rúdugróknak rendezett felmérő versenyt, amit a nőknél Klekner Hanga Csenge, a férfiaknál Mihály Ádám Bence nyert meg. A DSC-SI versenyzője a nők között magabiztos sikert aratott, miután a második helyezett Kováts Fanni Virág és közötte 40 centiméter különbség volt. Klekner végül 410 centiméterrel tudott diadalmaskodni.

A férfiaknál Mihály már annál szorosabb versenyben lett az első. Mivel a GEAC rúdugrója eggyel kevesebb kísérletből vitte át a 480 centimétert, ezért Nagy Marcellel szemben az ő nyakába akasztották az aranyérmet.

Szombat délután a Lantos Mihály Sportközpontban volt a második MTK nyílt fedettpályás ugró verseny, ahol a nők hármasugrásban és magasugrásban, a férfiak csak magasugrásban mérhették össze erejüket.

A női hármasugrás Szabó Beatrix győzelmét hozta, aki a második sorozatban 12,28 métert ugrott. Az ezüstérmes Hargitai Vanda (11,84 méter), a bronzérmes pedig T. Kovács Adrienn (10,31 méter) lett. Magasugrásban Szabó Barbara (183 cm) és Bakosi Péter (218 cm) nyerték a versenyt.

A viadal leginkább figyelemre méltó eredményét a Szolnoki SC-SI magasugró-tehetsége, Keszthelyi Luca okozta, aki 16 évesen 181 centiméteres, új egyéni csúcsot ért el, és a negyedik helyen zárt.

MTK nyílt fedettpályás ugró verseny eredményei:

Férfi magasugrás:
1. Bakosi Péter (NYSC) - 2.18
2. Jankovics Dániel János (MTK Budapest) - 2.15
3. Hodossy-Takács Sámuel (DSC-SI) - 2.12

Női magasugrás:
1. Szabó Barbara (UTE) - 1.83
2. Nemes Rita (DVTK) - 1.81
3. Renner Luca Boglárka (MTK Budapest) - 1.81

Női hármasugrás
1. Szabó Beatrix (MTK Budapest) - 12.28
2. Hargitai Vanda (MTK Budapest) - 11.84
3. T. Kovács Adrienn (FTC) - 10.31

MASZ rúdugró felmérő eredményei:

Férfi Rúdugrás
1. Mihály Ádám Bence (GEAC) - 4.80
2. Nagy Marcell (MTK Budapest) - 4.80
3. Böndör Márton (AC Bonyhád)  - 4.60

Női Rúdugrás
1. Klekner Hanga Csenge (DSC-SI) - 4.10
2. Kováts Fanni Virág (MTK Budapest) - 3.70
3. Borhy Anna Mária (PVSK) - 3.50

Vasárnap Székesfehérváron, illetve Győrben utánpótlás-versenyeket rendeztek. Az ARAK fedettpályás verseny eredményeit IDE KATTINTVA, a Fedettpályás Újévi GYAC Kupa összes eredményét pedig IDE KATTINTVA érheti el!

Január 30-án és 31-én a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával a BOK Csarnokban kerül sor a Budapest Nyílt Fedettpályás Bajnokságra, amely első ízben lesz kétnapos. A kiírása ITT érhető el.

Fotó: Makó Éva, MTK, Budapest

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.