Elmarad a csehországi U16-os válogatott viadal

A Magyar Atlétikai Szövetség döntéséhez hasonlóan a horvát és a szlovén szövetség is visszalépett a csehországi U16-os válogatott viadaltól. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a versenyt a 2022-es évre halasztják.

A cseh szervezők úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámának minden veszélye és a részt vevő országok szándéka miatt mégsem rendezik meg szeptember 25-én az U16-os válogatott viadalt.

Mielőtt erre az elhatározásra sor került, a Magyar Atlétikai Szövetség az első volt, amelyik meghozta azt a döntést, hogy nem teszi ki a fiatalokat a pandémiás veszélyeknek, és visszalép a versenytől. „A fiatalok és a társadalom egészségét szolgálva a honi szövetség döntése nehéz, de szükséges volt, amely az elmúlt másfél év minden tapasztalatát szem előtt tartva született meg” – mondta Kovács Zoltán, a MASZ utánpótlás szakreferense.

A MASZ gondolkozásához hasonlóan a pénteki nappal a horvát és szlovén atlétikai szövetség is visszalépett az U16-os korosztály csehországi válogatott viadalától, ami így 2021-ben nem kerül megrendezésre, hanem 2022-ben bonyolítják majd le.

A Magyar Atlétikai Szövetség mindenkit kér a korosztályt érintő programokban való együttműködésre az egészségügyi feltételek betartásával. Az U16-os korosztály így sem marad rangos verseny nélkül szeptemberben, hiszen most hétvégén kerül sor az országos bajnokságra. A helyszín a győri Olimpiai Sportpark lesz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.