Erdélyi Zsófia és Jenkei Péter nyerték a Maraton OB-t Debrecenben

Fotó: HAON/Molnár Péter
Kemény, hűvös, szeles időben zajlott a verseny, ennek ellenére nagyon jó idők születtek

Különleges időpontban, a Magyar Atlétikai Szövetség és a Debreceni Sportcentrum közös szervezésében, március 7-én rendezték az országos bajnokságot, amire az olimpiai kvalifikáció elősegítése céljából volt szükség. Sajnos a versenyen végül betegség miatt nem tudott indulni az egyik nagy esélyes, Csere Gáspár.

Kitűnő eredménnyel, 2 óra 18 perces idővel Jenkei Péter nyerte a Maraton OB-t a férfiak között, míg a hölgyek mezőnyében Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb 2 óra 42 perccel.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke így értékelte a versenyt a Debreceni Sportcentrum oldalán: "Szeretném megköszönni Debrecennek a verseny megrendezését. A közép-és hosszútávfutó szakma azt a döntést hozta, hogy az olimpiai kvalifikáció miatt megpróbálunk segíteni az atlétáknak. Nagyon régóta a Budapest Maraton keretein belül volt megrendezve az OB, de egy kicsit szokatlan időpontban, elsősorban a kvalifikáció miatt úgy döntött a Magyar Atlétikai Szövetség, hogy az OB-t saját hatáskörbe vonja. Egy kicsit tartottunk is tőle, amikor elkezdtünk azon gondolkodni, hogy hol tudnánk lebonyolítani, azonnal Debrecen jutott az eszünkbe.

 A város rendezett már többek között utcai futó világbajnokságot, és a szervezőknek komoly tapasztalatai vannak a nemzetközi sportesemények rendezése terén. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Debreceni Sportcentrummal, jók a versenybírók, kiváló a környezet. A mai versennyel nagyon szerettünk volna segíteni az olimpiai kvalifikáció miatt Csere Gáspárnak, de ő sajnos tegnap betegség miatt lemondta a részvételt. Örömteli, hogy távollétében is 2 óra 20 perc alatti idővel nyert Jenkei Péter, ami kifejezetten jónak számít, ráadásul mindezt egy kicsit hűvös, szeles időben érte el. Debrecen mindig bizonyított, remek házigazda, ez most sem volt másképp!"

Debrecenben egy 2,8 km-es kisebb és egy 3,5 kilométeres nagyobb kört alakítottak ki, az atlétikapályáról indulva előbbit egyszer, a másikat 11-szer futották körbe, mielőtt visszatértek a Gyulai István Stadionba, ahol a célvonalon ért véget a 42195 méteren át tartó verseny.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.