Farkas Petra is döntőbe jutott a tallini U23 Európa-bajnokságon

Farkas Petra

Szombaton kezdődött el a női távolugrás az Európa-bajnokságon és a verseny újabb magyar döntős sikert hozott, Farkas Petra (Budapesti Honvéd SE) 6,31 méteres ugrása bőven az élmezőnyhöz tartozott. Endrész Klaudia (MTK Budapest) 6.05 méteres eredményt ért el.

Takács Boglárka (ARAK) 200 méteren már az elődöntőben versenyzett, ahol az eredménye 24,13, azaz sajnos nem tudta hozni a két héttel ezelőtti csúcsformáját, így 7. lett a futamában.

Férfi hármasugrásban Szenderffy Dániel (Városi Sportegyesület Dunakeszi) képviselte a magyar U23 válogatottat, az eredméyne 15,47 méter lett.

A nap egyik legjobban várt versenyszáma Molnár Janka (Budafoki MTE) 400m gátas döntője volt. Kitett magáért a magyar küldöttség is, a közvetítésben a kommentátort sem lehetett szinte hallani a hangos "Hajrá Janka!" buzdítástól. Kökemény volt a verseny, Janka a középmezőnyben futott, folymatosan javította a helyezését, de az élmezőnyt nem érte utól, 56.63-es eredménnyel az 5. helyen végzett. Jól jellemzi a mezőnyt, hogy a győztes Emma Zapletalová 54.28-as ideje U23 Európa-bajnoki versenyrekord, és ezzel egy 35 éves rekordot döntött meg, de az utána befutó 2., 3., és 4. versenyző is mind nemzeti, vagy nemzeti U23 rekordot döntött.

Vasárnap lesz várhatóan az eddigi legizgalmasabb nap, Palkovits Istvánnak szurkolhatunk a 3000 méteres akadályfutás döntőjében 15:45-kor, 15.20-tól Farkas Petra a távolugrás, 15.30-tól Klekner Hanga pedig a női rúdugrás döntőjében versenyez. 17.40-kor Járvás Máté kezdi a gerelyhajítást, szintén már a döntőben. És persze ne feledkezzünk el az egyik leglátványosabb versenytől, reggel 9.40-kor lesz a női 4x400 váltó selejtezője, a magyar lányok az első futamban indulnak. A döntő este 18.35-kor lesz.

 

Vasárnapi program: https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-sc...

 

Videó stream: https://european-athletics.com/live-stream

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.