Férfi kalapács és női 400 gát sikerek Tallinban az U23 Eb első napján

U23 Eb, Tallin

Kemény időben, zivatarok és villámok között kezdődött az U23 Európa-bajnokság Tallinban, Észtország fővárosában, amely az utolsó pillanatban ugrott be a verseny rendezésétől elálló Oslo helyére. Helyi idő szerint délben meg is kellett állítani a versenyt, ami a magyar válogatott csapatvezetője, Tölgyesi Előd elmondása szerint nem okozott drámai hatást, de például Takács Boglárkának (képen) egy órát csúszott a rajtja és közben nem sok lehetősége volt további bemelegítésre.

De kezdjük az elején! Már az első nap rajthoz állt a 27 tagú magyar delegáció több mint fele, elsőként az MTK Budapest futója, Répássy Hanna, aki 56.86 másodpercet ért el 400 méteren és ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

Szintén az elején állhatott dobókörbe két súlylökőnk, Kovács László (Ikarus BSE, 17,44 méter) és Tóth Balázs (Nyíregyházi Sportcentrum, 17,94m). Tóth Balázs eredménye mindössze 19 centiméterre volt a továbbjutástól a rendkívül erős mezőnyben.

És akkor térjünk vissza Takács Boglárkához (ARAK), aki 100 méteres síkfutásban 11,64 másodperccel idei legjobb eredményét produkálta és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol még egyszer megfutotta szinte ugyanezt az eredményt (11,65mp), de ott már nem volt elég a döntőhöz.

Kalapcsvetőink közül Czeller Gábor (VEDAC, 67.85 méter) és Varga Donát (Szombathelyi Dobó SE, 67.44m) is továbbjutott a selejtezőből, Doma Benedeknek (Szombathelyi Dobó SE, 65.19m) ehhez kb. fél méter hiányzott. A selejtező legjobb eredményét egyébként a Gyulai István Memorial nagy győztese, a Székesfehérváron 80 méter felett dobáló fiatal ukrán tehetség, Mykhaylo Kokhan érte el 74.07-el.

A 400 gátas hölgyek első futamában Mátó Sára (ARAK, 59,36mp) révén voltunk érdekeltek és ünnepelhettünk egy újabb továbbjutást, ahogy a következő, második futamban is, amit Molnár Janka (Budafoki MTE, 57.76mp) egy ideig vezetett is, de végül a második helyen robogott be a célba. Tóth Rebeka (UTE, 1:01,27) idei legjobb formáját hozta, de nem jutott tovább.

Férfi 400 gátasunk, Csókás Nikolasz (ARAK) 54.20 másodperces eredményével nem tudott közel jutni az élmezőnyhöz.

Mógor Boglárka (Budapesti Honvéd SE) 3000m akadályfutásban volt érdekelt és futamát 10:34,62-es eredménnyel a 15. helyen zárta.

Női hármasugrásban Áts Viktória (Tatabányai SC) képviselte a magyar U23-as csapatot, 12,73 méteres eredménnyel búcsúzott.

Heffner Hédi (BEAC) 800 méteres síkfutásban 2:06,19-el élete legjobb eredményét érte el.

Németh Zsanett, a Szombathelyi Dobó SE fiatal kalapácsvetője 59.49-ig jutott, 63 cm választotta el a döntőtől.

Pázmándi Dominikról (Szolnoki MÁV SE) elmondható, hogy tényleg csak egy minimális szerencse hiányzott a sikeréhez, hiszen 7,36 méteres ugrása mindössze egy centiméterrel volt kisebb, mint az utolsó döntőbe jutott versenyzőé.

Lesz bőven okunk drukkolni csütörtökön is, hiszen Takács Boglárka rajthoz áll 200 méteren, amiben riválisai hatalmas meglepetésére aranyérmet szerzett az Atlétikai Magyar Bajnokságon, illetve már az elődöntőben versenyeznek a 400 gátas lányok, Mátó Sára és Molnár Janka. A fiúknál is lesz izgalom, délután rajtol például a férfi 3000 méteres akadályfutás mezőnye, benne a két fiatal magyar tehetség, Palkovits István és Szemerei Levente.

A második nap programja: https://tallinn21-u23results.european-athletics.com/en/results/athletics...

Élő videó stream: https://athletics.eurovisionsports.tv/event/40/european-athletics-u23-eu...

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.