Flanagan megcsinálta: 6 maraton 6 hét alatt

 

Az elit futóknál nem szokatlan, hogy egy-egy kimerítő maraton után legalább hat hetes pihenőt iktatnak be. És itt van a 40 éves Shalane Flanagan, a New York-i maraton 2017-es bajnoka, aki pont az ellenkezőjét csinálta.

Miután a koronavírus világjárvány miatt idén ősszel hat hétbe zsúfolták a világ legjelentősebb maratoni versenyeit, Flanagan meglátta az esélyt arra, hogy valami rendkívüli sportteljesítményt valósítson meg. Elhatározta, hogy mindegyik maratoni versenyt (Berlin, London, Chicago, Boston, Tokió és New York) végig futja, ráadásul három órán belül.

A hivatásos sportkarriertől visszavonult Flanagan mintegy 16 ezer kilométert utazott kisfiával Berlinbe, Londonba, majd vissza a tengerentúlra. A chicagói és bostoni versenyt egymást követő napon teljesítette. Mivel a tokiói futamot a szervezők törölték, a futó oregoni otthona közelében futotta azt le. A leglassabb ideje Chicagóban volt (2:46:39), három versenyen pedig 2:40 alatt ért be a célba, és a végére hagyta a legjobb eredményt: New Yorkban 2:33:32-es idővel futott be a célba.

A két térdműtéten átesett atléta végül teljesítette a kihívást, ami először nevetségesnek tűnt mindenki számára. Kivéve Flanagant.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.