Halász Bence nem jutott be a kalapácsvetés döntőjébe

MTI/Czeglédi Zsolt

Döntős lett volna Tokióban Halász Bence, ha sikerült volna a Gyulai István Memorialon elért 78.12 méteres eredményt megismételnie, de hiába tudott januári térdműtéte után nyárra újra csúcsformába lendülni, Tokióban idei legjobb eredményeinél kisebbeket dobott.

Halász Bence a férfi kalapácsvetés selejtezőjének A csoportjában kapott helyet. A 23 éves szombathelyi dobó elsőre 75.39 méterre repítette a kalapácsot, amivel egy kör után a 15 fős csoportban a negyedik helyen állt.

A második sorozatban a francia Quentin Bigot és az ukrán Mykhaylo Kokhan megdobta a biztos döntőbe jutást jelentő 77.50 méteres szintet. Halásznak ugyanez nem sikerült, mert a hálóba dobta a kalapácsot.

A magyar versenyző utolsó kísérletére sajnos nem tudott javítani, 75.03-at dobott, és mivel többen is megelőzték őt, így a kilencedik helyen zárt csoportjában.

MTI/Czeglédi Zsolt "Az első az szerintem egy jó dobás volt. Végig azt éreztem, hogy jól mozgok, hajtottam, jó állapotban éreztem magam, nem tudom, miért nem tudtam meglépni azt a lépcsőfokot, ami a nagyobb dobáshoz kellett volna. Máskor az ilyen dobások messzebb szállnak" - nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence. Hozzátette, nem gondolja, hogy bátortalan lett volna, nem izgult.

A januári műtét utáni időszakról elmondta, áprilisban tudta elkezdeni a "nettó felkészülést", addig tartott a rehabilitáció.

"Azt beszéltük, hogy jó lett volna, ha van még egy hét az olimpiáig. De az erőnlétemet visszanyertem, jó formába kerültem, a Gyulai Memorialon 78 métert dobtam" - fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Bencét a nem sokkal utána megrendezett B csoportból több mint hárman megelőzték, így nem tudott bejutni a 12-es döntőbe, a 14. pozícióban zárt. Legjobb eredménnyel, 79.78 méterrel a lengyel Wojciech Nowicki zárta a selejtezőt.

Közben a női 1500 méter legnagyobb esélyesei kényelmesen jutottak tovább az elődöntőkbe. A legjobb időt a kenyai Faith Kipyegon érte el, 4:01.40-et, míg Sifan Hassan egy esés után fantasztikusat futva, óriásit hajrázva nyerte futamát.

Hasonlóképpen könnyedén abszolválták a női 200 selejtezőjét a szám nagy esélyesei, például a 100 méteren már ezüstérmes Shelly-Ann Fraser-Pryce, Gabby Thomas, Shaunne Miller-Uibo, vagy Dafne Schippers. Azonban a showt ellopta előlük egy 18 éves namíbiai, Christine Mboma, aki 22.11-es új U20-as világcsúcsot futva a leggyorsabb idővel jutott tovább.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.